Naslovnica Crkva Povodom tužne vijesti da je Sveta Stolica odgodila beatifikaciju Fultona Sheena …

Povodom tužne vijesti da je Sveta Stolica odgodila beatifikaciju Fultona Sheena …

1716
0

Živimo dane Apokalipse – posljednje dane naše ere… Dvije velike sile Mističnog Tijela Kristovog i Mističnog Tijela Antikrista počinju pripremati obzorja bitke katastrofalnog sukoba.

Nadbiskup Fulton Sheen, 1950.

Povodom tužne vijesti da je Sveta Stolica odgodila beatifikaciju Fultona Sheena, zbog anonimne intervencije nekoliko američkih biskupa koji su zatražili da se ovom slučaju dade više vremena za ispitivanje, objavljujemo zanimljiv citat nadbiskupa iz djela Komunizam i Svijest Zapada:

Antikrist neće biti tako zvan; u suprotnom, ne bi imao sljedbenike. Neće se obući u crveno, niti rigati sumpor, niti nositi trozubac, niti mahati repom u obliku strijele poput Mefistofelesa u Faustu. Ova maska je pomogla uvjeriti ljude da đavo ne postoji. Kad ga nitko ne priznaje, ima veću moć.
Bog se je objavio kao “Ja sam koji jesam”, đavao kao “ja sam koji nisam”…
Ni u jednom dijelu Svetog Pisma ne možemo naći popularan mit da je Đavao rogonja koji se prvenstveno oblači u “crveno”. Naprotiv, opisuje ga se kao anđela pala s neba, kao “kneza ovog svijeta”, čija je misija uvjeriti nas da nema drugog svijeta. Njegova logika je vrlo jednostavna: ako nema neba, nema pakla, i ako nema pakla, onda nema grijeha, i ako nema grijeha, onda nema nikakvog suca, i ako nema suda onda zlo je dobro i dobro je zlo. Ali iznad svih ovih opisa, Naš Gospodin nam kaže da će biti tako sličan njemu da će zavesti čak i izabrane – i doista, nikakva slika đavla prikazana u knjigama nikad neće moći zavesti izabrane. Onda, kako će ući u ovu novu eru da bi zadobio pristaše za svoju religiju?…
Budući da će njegova religija biti bratstvo bez Božjeg očinstva, uspijeti će zavesti čak i izabrane. On će stvoriti anti-crkvu koja će biti majmun Crkve, jer on, đavao, jest majmun Božji.
Računati će na sve značajke i osobine Crkve, ali izokrenute i ispražnjene od njenog Božanskog sadržaja. Biti će to mistično tijelo Antikrista koje će izvana naličiti Kristovom mističnom tijelu…