Naslovnica Crkva Aktivisti za abortus zapalili lutku pape!

Aktivisti za abortus zapalili lutku pape!

1074
0
Iz prve apostolske pobudnice Pape Franje ‘Evangelii Gaudium’ (Radost Evanđelja)

Oni najranjiviji za koje Crkva želi brinuti s posebnom ljubavlju i brigom su nerođena djeca, oni najmanje zaštićeni i najneviniji među nama. U današnje vrijeme nastoji im se oduzeti njihovo ljudsko dostojanstvo i činiti s njima što god se nekom prohtije, oduzimaju im se životi i donose se zakoni koji onemogućavaju bilo kome da stane u njihovu obranu. Često, kao način ismijavanja napora Crkve koja brani njihove živote, nastoji se predstaviti crkvenu poziciju kao ideološku, zamagljujuću i konzervativnu.

Ipak, ova obrana nerođenog života usko je povezana s obranom i svakog drugog ljudskog prava. To uključuje uvjerenje da je ljudsko biće uvijek sveto i nepovredivo, u bilo kojoj situaciji i u svakom stupnju razvoja. Ljudska bića su svrha za sebe a nikada ne smiju biti sredstvo za rješavanje nekih drugih problema. Jednom kad ovo uvjerenje nestane, nestaju i čvrsti i trajni temelji za obranu ljudskih prava, koja će uvijek biti predmet prolaznih hirova moćnika. Sam razum je dovoljan da se prepozna neprikosnovena vrijednost svakog pojedinog ljudskog života, ali ako također gledamo na ovo pitanje sa stajališta vjere onda, “svaka povreda osobnog dostojanstva ljudskog bića vapi za osvetom prema Bogu i uvreda je Stvoritelja svakoga pojedinca”.

Upravo zato što to uključuje unutarnju dosljednost naše poruke o vrijednosti ljudske osobe, ne može se očekivati od Crkve da promijeni svoj stav o ovom pitanju. Želim biti potpuno iskren u tom pogledu. To nije nešto što podliježe navodnim reformama ili “modernizaciji”. Nema ništa “progresivno” u pokušaju rješavanja problema eliminirajući ljudske živote.

(napomena: tekst u slobodnom prijevodu quovadiscroatia)

A u Argentini feministkinje su zapalile lutku Pape na jednom prosvjedu u znak prava na abortus!
Očito na odgovor ‘progresivne’ strane nije trebalo dugo čekati!

Izvor: Rorate Caeli