Naslovnica Društvo Amnesty International postao Abortion International

Amnesty International postao Abortion International

593
0

Na današnji dan Ujedinjeni Narodi su proglasili Deklaraciju o ljudskim pravima pa se 10. prosinca svake godine obilježava kao Svjetski dan ljudskih prava, o čemu ćemo podosta čuti u medijima tijekom dana. Nažalost borba za ljudska prava, pogotovo u onom izvornom obliku, je danas toliko kompromitirana da u mnogim elementima nema više veze s onim ciljevima koji su promovirani prije 65 godina. Najbolji primjer, odnosno najtragičniji, je ono u što se pretvorio Amnesty International, jedna od prvih nevladinih organizacije koja se isticala u borbi za prava političkih zatvorenika, a danas se zauzima za vrlo širok pojam ljudskih prava koja se u suštini poklapaju s onim što već duže vrijeme propagiraju Ujedinjeni Narodi i cijeli niz njenih agencija ovlaštenih za praćenje stanja ljudskih prava u svijetu.

A koja su to ljudska prava za koje se sada Amnesty International najviše zalaže? U njihovoj terminologiji to se zove ‘seksualna i reproduktivna prava’, što je u biti zajednički naziv za promoviranje abortusa, umjetne oplodnje, homoseksualnosti, itd, itd…

Amnesty International doduše još uvijek u svojim propagandnim, bolje reći marketinškim materijalima, ističe svoj prijašnji rad, pogotovo ovih dana dok se slavi život i rad Nelsona Mandele, ali na tom području se jednostavno ne dolazi do značajnih financijskih sredstava. U borbi za ‘seksualna i reproduktivna prava’ s druge strane, financijske špine se itekako otvaraju i to ne samo bogatih ‘dobrotvora’ poput Sorosa ili Gatesa, nego i direktno od same industrije koja živi od promoviranje ove vrste ‘prava’, dakle privatnih medicinskih i farmaceutskih tvrtki kojima je interes širenje dostupnosti pobačaja na međunarodnoj razini. Ne smijemo zaboraviti ni golem novac poreznih obveznika koji vlade diljem svijeta izdvajaju za promoviranje ovakvih prava. Amnesty International uopće niti ne krije svoja stajališta o ovakvim pitanjima što svjedoči otvoreno pismo koje su poslali članovima Europskog Parlamenta koji će, baš danas, glasati o ‘Estrele Report’- sve sa ciljem da se u Europskoj Uniji abortus proglasi ljudskim pravom!

Razvoj i preobrazba Amnesty Internationala ne bi nas u Hrvatskoj trebao nimalo čuditi jer smo već dobro upoznati sa stvarnim ciljevima udruga za ljudska prava i njihovim izvorima financiranja.