Naslovnica Crkva Biskup Athanasius Schneider o Sinodi

Biskup Athanasius Schneider o Sinodi

2248
0

Prenosimo prvi dio intervjua kojeg je biskup Athanasius Schneider dao za poljski portal PCh24.pl

Preuzvišeni, kakvo je vaše mišljenje o sinodi? Što ona poručuje obiteljima?

Tijekom sinode postojali su trenutci očite manipulacije od strane nekih klerika koji drže ključne pozicije u uredničkoj i vladajućoj strukturi same sinode. Privremeno izvješće (relatio post disceptationem) je očito montažni tekst bez reference na stvarna izlaganja sinodalnih otaca.

U poglavljima o homoseksualnosti, seksualnosti i “razvedenima i ponovno vjenčanima” i njihovom primanju sakramenata, tekst predstavlja radikalnu neo-pogansku ideologiju. Ovo je prvi put u povijesti Crkve da je ovako heterodoksan tekst objavljen kao dokument službenog sastanka katoličkih biskupa pod vodstvom Pape, iako je tekst imao samo preliminarni karakter. Hvala Bogu i molitvama vjernika diljem svijeta da je konzistentan broj sinodalnih otaca odlučno odbacio takvu ‘agendu’; ovaj program odražava korumpiranu i pogansku ‘mainstream’-moralnost našega vremena, koja se nametnula na globalnoj razini putem političkog pritiska i kroz gotovo svemoćnu prisutnost masovnih medija, koji su odani načelima svjetske rodne ideologije. Takav dokument sa Sinode, čak i ako je samo bio preliminaran, je stvarna sramota i pokazatelj do koje se mjere duh anti-kršćanskog svijeta već uvukao u tako važne razine života Crkve. Za buduće generacije i za povjesničare ovaj dokument će ostati kao crna mrlja na časti Apostolske Stolice.

Srećom, poruka sinodalnih otaca je pravi katolički dokument koji ocrtava Božansku istinu o obitelji, bez prešućivanja dubljih korijena problema, tj. stvarnosti grijeha. Ona daje pravu hrabrost i utjehu katoličkim obiteljima. Da citiram:

“Mislimo na terete koje nameće život i patnje koje mogu nastati uz dijete s posebnim potrebama, uslijed teške bolesti, u starosti, ili zbog smrti voljene osobe. Divimo se vjernosti tolikih obitelji koje podnose ove kušnja s hrabrošću, vjerom i ljubavlju. Oni ih ne vide kao teret koji je pao na njih, nego kao nešto čemu se i sami predaju, prepoznavši patnje Krista u slabostima tijela. … Bračna ljubav, koja je jedinstvena i neraskidiva, ustraje unatoč mnogim poteškoćama. Ona je jedno od najljepših čuda, i najčešće. Ta ljubav se širi preko plodnosti i generativnosti, koja uključuje ne samo rađanje djece, nego i darivanje božanskog života po krštenju, njihovu katehezu, i njihovo obrazovanje. … Prisutnost obitelji Isusa, Marije i Josipa u njihovom skromnom domu nadvija se nad vama”.

Ostatak intervjua ćemo objaviti narednih dana, ali cijeli tekst možete čitati na engleskom jeziku ovdje