Naslovnica Politika Biskup Pozaić i opasnost zelenih stranaka

Biskup Pozaić i opasnost zelenih stranaka

1771
0

Djelovanje tzv.zelenih stranaka po Europi i svijetu je, politički gledano, najveća opasnosti za naše društvo, činjenica je to koju će hrvatska javnost tek osjetiti u ne tako dalekoj budućnosti. Ova krajnja ljevičarska opcija se kod nas inkarnirala kroz lik i djelo Mirele Holy i njezinu novoosnovanu stranku Orah, čija se skoro pa svaka izjava može smatrati skandaloznom.

Zato je pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić bio u pravu kada je žestoko kritizirao javne nastupe i poruke ‘predsjednice ORaH-a i zelene darkerice Mirele Holy‘, koja je prije mjesec dana predložila da se abortusi stimuliraju dodacima na plaću ginekologa. ‘Tako navodna stranka ekologije i kulture života propagira i stimulira kulturu smrti‘.

Konačno, rekao bih, netko je iznio u javnosti istinu o zlu koje se krije iza ove stranke i politike koju vodi. Iz ne znam kojega razloga, čini mi se da šira javnost još uvijek gleda na takozvane ekološke, odnosno zelene stranke, sa simpatijama. Kao- oni se bore za nekakvo opće dobro, iako u stvari oni predstavljaju čisti ateistički socijalizam kojeg se čak i većina socijaldemokratskih stranake u Europi i svijetu odavno odrekla. Kao i onda kada se obrusio na bivšeg ministara Željka Jovanovića, ispada da je biskup Pozaić jedan od rijetkih zagovaratelja zdravog razuma u našem društvu.

Biskup Pozaić i Crkva će sada ponovno biti izloženi kritikama jer eto- petljaju se u politiku, pa će se opet izvlačiti stare priče o sekularnom društvu i odvajanju Države i Crkve. S tim u vezi, zanimljiva je bila akcija koju je katolički biskup u Australiji poduzeo uoči sutrašnjih (subota) parlamentarnih izbora u državi Viktoriji. Naime, poslano je pismo roditeljima djece koja su upisana u katoličke škole s izrazitom porukom da ne glasaju za Zelenu Stranku zbog njene politike, između ostaloga, i prema privatnog školstva. Na stranu što se radi o katoličkim školama- zamislite kada bi kod nas svako dijete koje je upisano na vjeronauk dobilo pismo od biskupa uoči izbora sa jasnim uputama oko toga za koga bi trebali odnosno ne trebali glasati njihovi roditelji. U našim medijima galama oko toga bi trajala u nedogled dok je ova vijest u Australiji jedva zapažena.

I onako usput, ako obratite malo pažnju na suđenje Josipa Perkovića u Münchenu, lako je primijetiti raspelo koje visi u sudnici. U slobodnoj, demokratskoj i neovisnoj Hrvatskoj– nezamislivo.