Naslovnica Društvo Biskup Schneider o europskoj migracijskoj politici

Biskup Schneider o europskoj migracijskoj politici

831
0

U intervjuu za talijanski portal Il Giornale, našim čitateljima poznati biskup Athanasius Schneider govorio je o fenomenu ulaska migranata u Europu, istaknuvši postojanje plana kojim se želi promijeniti kršćanski identitet stanovništva.

Il Giornale: Postoji mnogo rasprava o temi imigracije. Je li Italija prepuštena sama sebi kad je u pitanju Europska unija? Crkva i dalje poziva našu zemlju da bude “humanitarna”.

“Fenomen tzv. “imigracije” predstavlja orkestrirani plan koji su međunarodne snage dugo pripremale radi radikalne promjene kršćanskog identiteta stanovništva u Europi. Te vlasti koriste ogroman moralni potencijal Crkve i njezine strukture kako bi što učinkovitije postigle svoje antikršćanske i antieuropske ciljeve. Prema tim ciljevima zlostavlja se sam koncept humanizma, pa čak i kršćanska zapovijed ljubavi.”

Il Giornale: Što mislite o Matteu Salviniju, talijanskom ministru unutarnjih poslova?

“Ne poznajem političku situaciju u Italiju tako dobro, pa zbog toga ne mogu o tome ni reći puno. Međutim, ako vlada određene europske nacije nastoji više naglasiti vlastitu suverenost te povijesni, kulturni i kršćanski identitet nasuprot novom sovjetskom tipu totalitarizma- koji se danas zove Europska unija sa svojom nesumnjivo masonskom ideologijom- to bi zasigurno trebalo pohvaliti”.

Izvor