Naslovnica Crkva Biskupi koji guraju ‘krivovjerje’ znaju da ih papa Franjo neće kazniti

Biskupi koji guraju ‘krivovjerje’ znaju da ih papa Franjo neće kazniti

537
0

Biskup Athanasius Schneider kritizirao je nedavne heretičke izjave kardinala Roberta McElroya iz San Diega, rekavši da prelati koji “govore herezu” to čine znajući da se neće suočiti s kaznama od strane pape Franje.

Povod ovom komentaru su dva nedavno objavljena članka kardinala McElroya u isusovačlom časopisu America, u kojem je McElroy napao katolički nauk o težini seksualnog grijeha i zahtijevao da Crkva dopusti “LGBT osobama” zajedno s rastavljenim i “ponovno vjenčanim” parovima primanje Euharistije dok su u stanje smrtnom grijehu.

Brojni američki biskupi javno su ukorili McElroya, ponajviše biskup Thomas Paprocki koji je u First Things napisao da je kardinal promicao “krivovjerje” i da je možda sam sebe ekskomunicirao.

Ali McElroy je udvostručio svoja heretička stajališta u jednom drugom članku u Americi, izričito pozivajući Crkvu da dijeli Svetu pričest “seksualno aktivnim” homoseksualcima i preljubnicima.

U svjetlu ovog upornog napada na katolički nauk, biskup Schneider istaknuo je način na koji se prelati osjećaju ohrabreni da daju takve izjave. “To je vrlo tužno, ovaj kardinal i drugi biskupi koji javno govore krivovjerje de facto prolaze nekažnjeni”, rekao je.

Kardinali i biskupi koji promiču antikatolička učenja čine to znajući da “neće biti kažnjeni, jer papa Franjo … nikada nije kaznio takve heretičke biskupe”, primijetio je Schneider.