Naslovnica Svijet Blagajne im krcate, crkve prazne!

Blagajne im krcate, crkve prazne!

1610
0

U novoj kolumni za Slobodnu Dalmaciju, Ivica Šola se oštro okomio na njemačku biskupiju Rottenburg – Stuttgart koja je navodno zabranila tamošnjim hrvatskim svećenicima da služe mise za pokoj duše generala Praljka, te dodao kako se osim spomenutog generala, jedino još neplatiše crkvenog poreza smatra izopćenima iz Katoličke Crkve – zbog čega im se uskraćuju crkveni obredi.

Istovremeno, Biskupska konferencija u Njemačkoj je čak i službeno mijenjala svoja pravila o radu kako bi omogućila zaposlenicima u crkvenim ustanovama da otvoreno žive u grešnim zajednicama, odnosno održavaju homoseksualne veze.

Zanimljivo da baš danas katolički mediji diljem svijeta izvješćuju (vidi ovdje i ovdje) kako je Crkva u Njemačku ove godine uprihodila rekordnih 6 milijardi eura od crkvenog poreza, iako se od 2000. godine više od 2.2 milijuna vjernika ‘ispisalo’ iz ‘članstva’ u Crkvi.

Vratimo se ipak na Šolin članak iz kojeg prenosimo odlomak:

Odvratnost ovog čina Katoličke crkve u Njemačkoj dobiva monstruozne farizejske dimenzije kada se uzme u obzir sljedeća činjenica. U Njemačkoj je svaki katolik dužan iz plaće plaćati crkveni porez (Kirchensteuer). Tko ga odbije plaćati biva – izopćen iz Crkve! Zabranjuje mu se i crkveni sprovod! Dakle, Katolička crkva u Njemačkoj za pišljivih sto neplaćenih eura crkvenog poreza šalje čovjeka u pakao! Ako je ova bezobrazno bogata Crkva u Njemačkoj za šaku eura u stanju čovjeka izopćiti iz Crkve i “poslati u pakao”, onda ova uskrata molitve za spas duše generala Praljka ne treba čuditi. Praljak je, očito, tek jedan od “zločinaca” koji su ovim svetim Rockfellerima uskratili sto eura crkvenog poreza. Blagajne im krcate, crkve prazne!

Ovaj podatak pri samom kraju članka je itekako zanimljiv, iako nas uopće ne čudi:

Ne treba smetnuti s uma da najviše laži i dezinformacija o Hrvatskoj i Domovinskom ratu nije donio njemački svjetovni tisak, već njihov “Glas Koncila”, katolički list Christ in der Gegenwart, kojemu su izvor za tu temu bili, među inima, Puhovski i Zoran Pusić(!?). Don Nediljko Ante Ančić, revni splitski svećenik, Crkve i Domovine sin, godinama je vodio bitku s njihovim lažima i pisao ispravke, reagiranja. Neka im…

Cijeli članak svakako možete pročitati ovdje