Naslovnica Uz jutarnju kavu Četvrtak, 13.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

Četvrtak, 13.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

779
0

– Papin razgovor sa rimskim svećenicima – video sa titlovima

– 13. ožujka godišnjica je izbora pape Franje. Iako nije dugo, tih dvanaest mjeseci bila su dovoljna da zadovolji ukus prvosvećenika, s malim gestama kojima je osvojio naklonost većine javnosti. No, čak i najjači muškarci imaju slabosti…

– Pročitah intervju pape Franje za talijanski list Corriere della Sera. Spominje se riječ Franjomanija. Zanimljivo je značenje riječi manija. U najblažem tumačenju, manija označava neumjereno, pretjerano oduševljenje za što, ili sklonost prema čemu.

– Državna novinska agencija  HINA objavljuje smeće pa ga svi (oprostite, velik broj) portala uredno prenosi.

– Ne znam je li je trener Hajduka Igor Tudor vjernik ali svaka mu čast – podnijet će tužbu zbog optužbe da je psovao Boga.

– Do dana današnjeg ni jedan političar, vlastodržac, nije kažnjen za stvaranje javnog dugaa koji iznosi više od 200 milijardi kuna i kojeg prema zakonima, kojeg su osmislili ti isti ljudi, imaju obvezu plaćati građani – porezni obveznici.

– Na svom blogu Silvije Tomašević piše „Izbor da se ide s autobusom u Aricciu je simpatična stvar i dokaz kako smo svi jedna obitelj, Božja karavana, koja radi za istu stvar ljubeći Isusa Krista služeći Crkvu. “, objasnio je mons. Mario Toso, tajnik Papinskog vijeća pravda i mir.

i

pape u autobusu_n