Naslovnica Izdvojeno Četvrtak, 20.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

Četvrtak, 20.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

942
0

– Dragi očevi, budite uvijek vrlo blizu svojoj djeci, kao što je sveti Josip bio Isusu, pomažući mu rasti u dobi, mudrosti i milosti – tom je željom papa Franjo završio opću audijenciju, održanu 19. ožujka na Trgu svetoga Petra, upravo na prvu obljetnicu početka papinstva. Na audijenciji, koja je bila posvećena zaštitniku opće Crkve, okupilo se više od 60 tisuća ljudi.

– Belgijska vlada usvojila je nedavno zakon u kojem će se u toj državi moći eutanazirati djeca, ali neki od tamošnjih liječnika sada idu i korak dalje, prema potpunoj legalizaciji ubojstva– prof. Jean-Louis Vincent, nekadašnji čelnik Udruge liječnika za intenzivnu terapiju predložio je da liječnik može donijeti odluku o eutanaziji pacijenta bez njegove suglasnosti, izvijestili su mediji.

– GONG-ov kompleks manje vrijednosti na ishrani hrvatskoga proračuna

– U sjedištu Europskog parlamenta u Bruxellesu u srijedu je otvorena izložba hrvatskih umjetničkih djela, koja je otkupio Parlament za svoju umjetničku zbirku.

Schulz je u svom predgovoru brošure za ovu izložbu napisao: ” Ova izložba nije zanimljiva tek s umjetničkog stajališta. Ona također otkriva jedinstven položaj Hrvatske u bivšem Istočnom bloku. Kao nesvrstana zemlja, bivša Jugoslavija razvijala je vlastitu kulturnu politiku dopuštajući umjetnicima da se slobodno izražavaju pod uvjetom da ne stvaraju pomutnju. Iako je nedostajalo materijala i razvoj umjetničkog tržišta nije bio potpuno omogućen, umjetnici su mogli stvarati umjetnička djela gotovo nesputano. Jugoslavija je stoga zauzimala posebno mjesto između Zapada i Istoka, ne samo u političkom i gospodarskom, već i u umjetničkom smislu. Umjetnička djela izložena u našem Parlamentu iskazuju ovu iznimnu odliku”.

– Ivica Šola u svojoj kolumni- Sanader je trebao prijeći na pravoslavlje

Još dvije firme uništene zahvaljujući EU, Mireli Holy, Mihaelu Zmajloviću i ostatku ekipe

i zamisli….

imegin_n