Naslovnica Uz jutarnju kavu Četvrtak, 27.2.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

Četvrtak, 27.2.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

842
0

– Papa emeritus Benedikt XVI. napisao je pismo uglednom vatikanistu Andrei Tornielliju i u njemu demantirao tvrdnje kako je netko vršio pritisak na njega da odstupi, te to nazvao “apsurdnim tezama”.

– Blog Splendor Domini prenosi članak objavljen u starom misijskom časopisu iz 1911., o dvjema ženama iz Vijetnama koje su uspjele očuvati vjeru iako su bile otete još kao djevojčice. Prva u vihoru progona, a druga kasnije.

Ljevica ne vjeruje u evoluciju– Tamo gdje se evolucija preklapa s tradicionalnom mudrošću – tu se o evoluciji u pristojnom društvu ne smije pričati naglas. Upravo zato je fascinantna pojava da se u mračnijim kutcima interneta u mnogo toga vezanog za ljudsku prirodu slažu tradicionalni katolici, sekularni konzervativci i pick up artisti…

– Nemojte se začuditi ako iz ustiju deklariranih katolika ponekad čujete čiste marksističke parole. Uostalom, i kratki screening gospodarskih programa naših političkih stranaka pokazuje da se ni kod nas mnogi katolici nisu odmakli od neosocijalističke paradigme planskog državnog gospodarstva. Neki idu još i dalje, pa tvrde da upravo u marksizmu treba tražiti ostvarenje Kraljevstva Božjeg na zemlji.

– Iako smo se ulaskom u EU odmaknuli od one školski definirane merkantilističke pozicije, makar EU birokrati i dalje reguliraju “slobodnu trgovinu”, priče o merkantilizmu ipak nikad dosta!

– Tri prognoze rasta BDP-a u RH u 2014. i 2015.: koja grupa vidovnjaka će biti u pravu?

i

1545895_1455401631340020_1475110167_n