Naslovnica Uz jutarnju kavu Četvrtak, 27.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

Četvrtak, 27.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

864
0

– Ako biskup ne moli, ako ne sluša Božju riječ, ako svaki dan ne slavi Euharistiju i ako se redovno ne ispovijeda, a to vrijedi i za svećenika, onda njihovo zajedništvo s Isusom slabi, obuzima ih osrednjost što nije dobro za Crkvu. Stoga biskupima i svećenicima trebamo pomoći da mole, da slušaju Božju riječ, da svakodnevno slave Svetu Misu i da se redovito ispovijedaju. To je vrlo važno jer pridonosi njihovu posvećenju – naglasio je Sveti Otac.

– Ako vas je ikada zanimalo – U kojim slučajevima dolazi do izopćenja iz Crkve?

– European Youth Guarantee je program europskih socijalističkih i socijaldemokratskih ministara kroz kojeg se jamči mladima do 25 godina starosti da će u roku 4 mjeseca od završetka školovanja dobiti posao, šegrtsko naukovanje ili daljnje obrazovanje. Garancija vrijedi i u slučaju otkaza, dakle u roku od 4 mjeseca socijalistički program nalazi vam novi posao. Ali, “Problem sa socijalistima je što na kraju ostanu bez tuđeg novca kojeg mogu trošiti”

– Ovo što se događa s padom popularnosti SDP-a i rastom zelenocrvene stranke OraH nije ništa drugo nego politički squash

– Hrvatski politički despoti svoje su političke protivnike vješali o granu na kojoj sjede i sad je ta grana počela pucati pod težinom tereta.

– Nije normalno i nije praksa u svijetu da svatko, bio vjernik ili nevjernik, u svako doba ulazi u crkvu, pa ćemo uvesti vrijeme za obilaske“ rekao je tom prilikom Raguž. „Treba uvesti neka dva sata u danu za misu… a ostatak dana naplaćivati. Sadašnjim stanjem Gradu se radi nelojalna konkurencija.Turisti pođu u crkvu kad god žele, a ne idu u naše muzeje i onda novac ne ostaje u gradskom proračunu“.

i

1235331_1416472461899604_1957706339_n