Naslovnica Svijet Članak na službenoj stranici njemačkih biskupa: “pružimo dobrodošlicu homoseksualnim svećenicima”

Članak na službenoj stranici njemačkih biskupa: “pružimo dobrodošlicu homoseksualnim svećenicima”

1533
0

Njemački biskupi su konačno i službeno objavili svoje izvješće o seksualnim zlostavljanjima u Crkvi, koji je izazvao skandal nakon što je vijest iscurila u javnost prije dva tjedna, jer je pokazao visok postotak homoseksualnog zlostavljanja.

Međutim, internetski portal njemačkih biskupa sada je objavio nekoliko članaka koji niječu vezu između homoseksualnosti i zlostavljanja među svećenicima.

Na primjer, jedan članak poriče da postoji bilo kakva veza između homoseksualnosti i klerikalnog seksualnog zlostavljanja.

Tvrdi se da konzervativni američki kler krivi “homoseksualnu kulturu” u hijerarhiji Crkve za zlostavljanje iako se, prema Katholisch.de, stručnjaci suprotstavljaju takvoj generalizaciji.

U članku se najprije navodi kardinal Burke koji je izjavio da su istraživanja pokazala da se kod skandala zlostavljanja uglavnom radi “o homoseksualnim činima s muškim tinejdžerima”. Osim toga, Burk ističe da homoseksualna kultura ne postoji “samo među svećenicima nego i unutar hijerarhije.”

“Problem”, tvrdi članak, jest da “ne postoji dokaz za takvu povezanost između homoseksualnosti i zlostavljanja, kako to nadbiskup Viganò u svom svjedočanstvo govori, a Burke ga sada podupire”.

Članak se zatim referira na oca Martina i njegovu pro-LGBT knjigu Izgradnja mosta u kojoj isusovac ističe da je jedini razlog “zašto imamo takav stereotip nedovoljan broj javnih suprotnih primjera zdravih homoseksualnih svećenika, od kojih postoje stotine ili tisuće”.

Članak završava upućivanjem na papu Franju: “Neke izjave Pape upućuju na promjenu u crkvenim odnosima prema homoseksualnosti”. Sam papa je pak ukazao na “klerikalizam” i zlouporabu “moći” kao korijene problema sadašnje krize zlostavljanja.

Drugi članak u Katholisch.de tvrdi da je veći postotak muških žrtava posljedica “dostupnosti”, budući da su dugo vremena postojali samo ministranti, odnosno djevojčice prije nisu ministrirale.

No, za ovog novinara, još veći problem je potisnuta seksualnost koja otvara put prema zlostavljanju te činjenica da homoseksualac “ne može s nikim razgovarati” o svojoj homoseksualnosti.

Zaključak, i podsjetimo, ovo je sve objavljeno na službenim internetskim stranicama Njemačke biskupske konferencije, “Postoji samo jedno rješenje: pružimo dobrodošlicu homoseksualnim svećenicima i prihvatimo ih kao sebi jednake”.

O tempora, o mores!

Izvor