Naslovnica Svijet Čudna odluka nadbiskupa Cupicha

Čudna odluka nadbiskupa Cupicha

2096
0

Kako naše gore list biskup Blaise Cupich postaje sve veća zvijezda u općoj Crkvi, a vijesti o njemu se u svjetskom katoličkom tisku pomno prate, odlučio sam objaviti ovu, meni barem, bizarnu odluku prelata iz Chicaga u samo trećoj godini pontifikata pape Franje.

Samo nekoliko tjedana nakon završetka biskupske sinode na koju je biskupa osobno pozvao papa Franjo, nadbiskup Blaise Cupich je odlučio novootvorenu školu u Chicago nazvati po Svetom Ocu. Tragično je to što će se zbog opadanja broja vjernika u svjerozapadnim dijelovima Chicaga, četiri župne škole- Sveti Kornelije, Gospa od pobjede, Sv. Paskal i Sv. Tarzicije zatvoriti i integrirati u novoimenovani kampus znakovitog imena Pope Francis Global Academy.

Čini se da stara imena poput St. John’s College nisu više u modi među novim prelatima kao što je Cupich, pa se sada nova škola zove ‘globalne akademija‘, što god  bi to trebalo značiti. Vrijedi spomenuti i to da druga imena koja su predložena – Majka Terezija, Sv. Franjo Asiški i Bl. Frederic Ozanam, nisu dobila prolaznu ocjenu.

Izvor