Naslovnica Crkva Kako bi danas Isus reagirao na razvod?

Kako bi danas Isus reagirao na razvod?

912
0
Rečeno je (….) da razvedeni muškarac može oženiti novu ženu. Kažem vam, ne smije: a ja uskraćujem svoje sakramente onima koji više vole čovjeka od mene po ovom pitanju. Kažete mi kako zdrav razum nalaže da se nevinoj ženi, udanoj za zvijer, ne smije uskratiti sreća u životu. Nije me briga što govori zdrav razum; izjavljujem pred Bogom da je (za zvijer ili sveca) ona udana žena, dok smrt ne nastupi i oslobodi je.
Kažete mi da sam okrutan; da dovodim do razdora u obitelji gdje god stignem, da dijelim majku od kćeri, oca od sina, da sam autoritativan, bahat i dominantan.
Ja odgovaram da nisam došao donijeti mir, nego mač; da su moja djeca otkrila i uvijek će otkrivati da su njihovi neprijatelji u vlastitom kućanstvu, da sam autoritativan i nadmen, kao što je bio moj Gospodin; jer ne govorim kao drugi ljudi, ne govorim kao ljudski zakonodavci i političari koji vole mir više od istine, a niti kao pismoznanci koji važu različita mišljenja, već kao instrument Vrhovnog glasa i ovlašteni tumač Božanske volje.

Benson, Robert (1871-1914), autor Gospodara Svijeta, parafrazirajući Isusa u svom apologetskom djelu, The Religion of the Plain Man (pp. 30-31). Veritatis Splendor Publications.