Naslovnica Društvo Današnji ‘rat kultura’ je usmjeren ka deformaciji bračnog zajedništva

Današnji ‘rat kultura’ je usmjeren ka deformaciji bračnog zajedništva

1856
0

Filozof Peter Kreeft je primijetio kako je gotovo cijeli današnji ‘rat kultura’ u našem društvo usmjeren ka deformaciji bračnog zajedništva.

Pobačaj, istospolni ‘brak’, kontracepcija, preljub, pornografija, promiskuitet, spolni-odgoj, razvod, homoseksualnost, in vitro oplodnja, istraživanja embrionalnih matičnih stanica – sve se to odnosi na spolnost.

Kao odgovor na pitanje zašto je tomu tako, vrijedi proučiti dvije poruke koje je Blažena Djevica Marija uputila djeci u Fatimi.

Prvu poruku je prenijela blažena Jacinta Marto:

Više duša odlazi u pakao zbog grijeha tijela nego iz bilo kojeg drugog razloga.

A drugu poruku je sestra Lucija prenijela kardinalu Caffaru, kojem je napisala da joj je Gospa rekla

konačna bitka između Gospodina i vladavine Sotone će se voditi oko braka i obitelji.

Nadalje, papa Ivan Pavao II je u svojoj Teologiji Tijela naveo da je sveto sjedinjenje muškarca i žene u braku – bračno sjedinjenje – uvjerljiva slika Božja otisnuta u čovječanstvu – slika Trojstvenog odnosa na koji smo pozvani u budućem životu. Crkveni Oci opisuju Trojstvo kao Oca u potpunoj ljubavi sa Sinom, i Sina u potpunoj ljubavi prema Ocu, te se ona očituje u savršenom međusobnom predanju što je sam Duh Sveti. Ona je također, kako nas sveti Pavao uči, ključna veza Kristovog odnosa s Njegovom Crkvom.

Zato je Sotona, čiji je prvotni cilj usmjeriti čovječanstvo daleko od Neba/Raja i Krista, učinio ovo svojim primarnim fokusom napada – iskriviti zapravo sliku Presvetog Trojstva na koju smo pozvani i iskriviti sliku Kristovog odnosa s njegovom Crkvom.

Gabriele Kuby u svojoj knjizi Nova ideologija seksualnosti to izražava ovako:

“Novi totalitarizam se razvija pod plaštom [spolne] slobode.

Uništenje obitelji potkopava svako ljudsko biće. Postajemo atomizirana ljudska bića s kojima se može manipulirati da učine bilo što.

U pokretima za život i obitelj se odavno uočio međunarodni ekonomski pritisak koji se vrši na zemlje u razvoju kako bi ih se na silu uskladilo s novim dogmama lažne slobode, spolnom ideologijom i iskrivljenom koncepcijom ljudskih prava. Ujedinjeni narodi, Europa i Sjeverna Amerika su čak uvjetovale humanitarnu pomoć siromašnim zemljama njihovim prihvaćanjem kontracepcije, pobačaja i homoseksualnosti. Prema biskupu Badeju iz Nigerije, čak je i pomoć u borbi protiv terorističke skupine Boko Haram otežana zbog neprihvaćanja homoseksualnog ‘braka’.

U narednim godinama ćemo se suočiti samo s još većim progonima. Postoji sve veća mržnja prema onima koji se usude suprotstaviti dogmama nove religije – koja smatra da većina svjetskih problema nastaje zbog onih koji ne žele prihvatiti ljubav i toleranciju.

Kuby zaključuje svoju knjiga s pitanjem “Što može učiniti kultura kada više nema načina čišćenja krivnje, jer je od čovjeka stvorila svoje jedino božanstva? Mora ušutkati savjest, u uzaludnoj nadi da će onda pronaći unutarnji mir.” Ona ističe tri metode ovog ušutkavanja:

• Stvaranje ideologije u kojoj grijeh postaje legitiman izbor
• Privući sve tom grijehu
• Klevetati, kloniti se i progoniti svakoga tko podiže svoj glas savjesti

U zaključku ostaje nada, zajedno s vjerom i ljubavlju. Kardinal Caffara nas podsjeća da je, sestra Lucija, kada je pisala kako će se konačna bitka između Gospodina i Sotone voditi oko braka i obitelji, dodala ove riječi:

Ne bojte se, dodala je, jer svakoga tko radi za svetost braka i obitelji napadat će se i borit će se protiv njega jer je to odlučujuće pitanje. A onda je zaključila: Međutim, Gospa mu je već satrla glavu.

Bitka je Gospodinova i On je već pobijedio. Mi smo u pobjedničkom timu, unatoč tome što situacija danas možda izgleda drugačije. Naše je samo da se potrudimo provesti volju Božju u našem životu i prihvatiti, uz zahvalu, sve okolnosti koje nam pošalje.

Baš kao što nam Muka donosi Uskrs, što su vremena teže tako će biti veća dobrota Božja. On nam nikada ne daje više nego što možemo podnijeti i sve ispadne dobro onima koji ga ljube.

Kao što je papa emeritus Benedikt XVI rekao u svojoj homiliji na Uskrsu 2012.:

Uskrsnuće Isusovo nas uvjerava: Život je jači od smrti. Dobro je jače od zla. Ljubav je jača od mržnje. Istina je jača od laži.

John_Henrys_speech_810_500_55_s_c1Odlomci iz govora glavnog urednika Life Site Newsa na nedavnom Rome Life Forumu. Cijeli govor možete čitati na engleskom ovdje