Naslovnica Društvo DAWKINS POKAZAO PRAVO LICE

DAWKINS POKAZAO PRAVO LICE

724
0

Richard Dawkins, najpoznatiji svjetski ateist, pokazao je svoje pravo lice (ali i ideologije koju zastupa) kada je nedavno izjavio da nema ništa protiv, kako on to naziva ‘umjerene pedofilije’. Dawkins je čak izjavio da se i njega osobno pomalo ‘diralo ispod hlačica’ dok je bio u školi i da to nije uzrokovalo neke negativne posljedice. Prema Dawkinsu, društvo ne bi trebalo osuditi takve čine koristeći nekakve moralne standarde iz 19- stoljeća jer je čovječanstvo ‘evoluiralo’. Dakle Dawksin ne smatra diranje malih dječaka po genitalijama zlostavljanjem nego je to valjda prirodan čin evolucije.
Osobno smatram da Dawkins nije ovo izjavio nepromišljeno nego bi ovo mogao biti početak jedne kampanje kojoj je cilj ‘normaliziranje’ pedofilskih tendencija. Ne bi Dawkins bezveze diskreditirao svoju profesionalnu karijeru nego je odlučio pedofilsku seksualnu orijentaciju promovirati kao prirodnu, a kao takva morala bi biti opće prihvaćena u društvu. Kao pedofilija danas, i homoseksualnost je ne tako davno bila tretirana kao bolest a sam homoseksualni čin kao kazneno djelo. Danas se istosploni parovi mogu legalno vjenčati u mnogim državama. Valjda se pretpostavlja, i to pravom- kako stvari danas stoje, da će pedofilska orijentacija slijediti isti tijek društvenog prihvaćanja kao i homoseksualna.
S druge strane, ovaj tijek događaja ne bi trebao čuditi, jer ako je društvo već odbacilo prirodne, odnosno Božje zakone kao neutemeljene, onda je baš svako ponašanje moguće, pa i poželjno u današnjem društvu. Došli smo do situacije gdje društvo ne može imati i ovce i novce, odnosno prihvatiti homoseksualnost, a odbaciti pedofiliju. Inače bi pravo na slobodu seksualne orijentacije moglo biti dovedeno u pitanje. Do sad je Dawkins sa svojim knjigama i predavanjima bio predvoditelj modernog ateističkog pokreta, a sada je očigledno počeo djelovati na polju koje izaziva još više strasti i polemika. Pitanje je samo kako će društvo reagirati na ovu njegovu do sada najizazovniju teoriju.