Naslovnica Društvo Đir po blogosferi

Đir po blogosferi

632
0

– Samo mjesec dana nakon što je vlasnik talijanskog proizvođača tjestenine “Barilla”, Guido Barilla objavio da se u reklamiranju svog proizvode fokusira isključivo na tradicionalni oblik talijanske obitelji, pritisak homoseksualnog lobija ga je natjerao na naglu promijenu mišljenja. Dakle, poslije oštre kampanje protiv Barille koji je uključivao i bojkot, Barilla je odlučio ne samo kreirati reklamnu kampanju sa istoplonim ‘obiteljima’ nego i zaposliti direktora odgovornog za ‘različitosti’, što god to značilo. Paradoks je da će Barilla sada možda prvi napraviti takvu reklamu.

 

– Kardinal Crescenzio Sepe, napuljski nadbiskup, izjavio je da zagađivači okoliša ne bi smjeli primati Svetu pričest jer više nisu u stanje Božje milosti. Znam da u Napolju imaju problema sa mafijom i odvozom smeća, ali nije li malo pretjerao? Odnosno, bolje bi pitanje bilo da li on ovako javno govori o uskraćivanju sakramenta i kod drugih grijeha poput, što ja znam, propuštanja nedjeljne mise?

– Izbjeglice koje traže azil u Europskoj Uniji se često nađu u teškim situacijama dokazujući da su protjerani iz svoje zemlje, da su opljačkani, da im je selo spaljeno, da su možda čak i silovani… Dok ovi nesretnici čekaju svoju sudbinu u logorima kao što je Lampedusa, sud EU-a im je dao tračak nade. Samo trebaju izjaviti da su diskriminirani zbog svoje spolne orijentacije i ‘puf’- majka Europa će ih primiti otvorenih ruku. Ali, što će naši homoseksualci reći kada su oni već građani toj Uniji. Hmm

– Političari u Američkoj saveznoj državi Illinois, što uključuje i grad Chicago, glasali su za uvođenje istospolnih brakova, a mnogi tkz. katolički zastupnici u tom parlamentu su izjavili da su podržali novi zakon jer su bili potaknuti riječima papa Franje, dakle onim famoznim „tko sam ja da sudim“. Krajnje posljedice ovih papinih riječi, koliko god bile pogrešno interpretirane, još ćemo vidjeti. Sigurno ćemo ih čuti barem milijun put uoči našeg referenduma. Ali, što se tiče političara i glasovanja, evo što nam je kardinal Ratzinger napisao još 2003:

„Ako su svi vjernici dužni suprotstaviti se zakonskom priznanju zajednica osoba istoga spola, to su osobito dužni katolički političari na temelju njima vlastite odgovornosti. Pred nacrtima zakona koji su skloni zajednicama osoba istoga spola moraju voditi računa o sljedećim etičkim naznakama.
U slučaju kad se zakonodavnoj skupštini po prvi put predlaže nacrt zakona sklona zakonskom priznanju zajednica osoba istoga spola, katolički parlamentarci ima moralnu obvezu jasno i javno izraziti svoje neslaganje i glasovati protiv nacrta zakona. Dati svoj glas za zakonski tekst tako štetan po opće dobro društva težak je nemoralan čin!

Što je ono napuljski kardinal govorio o pričesti?