Naslovnica Crkva Dnevnik egzorcista br.2: Prokletstva su stvarna!

Dnevnik egzorcista br.2: Prokletstva su stvarna!

687
0

Kao i mnogi Amerikanci, kad sam prvi put započeo ovu službu, nisam puno razmišljao o kletvama. Činilo mi da su to relikti poganskog praznovjerja. Ali pokojni vlč. Gabriel Amorth, (poznati) egzorcist iz Rima, rekao mi je da je 90 posto slučajeva opsjednuća s kojima se suočio rezultat prokletstva. Hmmmm …

A onda, prije nekoliko godina, vozio sam se vlakom do predgrađa Rima na putu za Tre Fontane (Tri Vrela), opatiju trapista i mjesta gdje je sv. Pavlu odrubljena glava. Preko puta ulice nalazi se mjesto Gospina ukazanja iz 1947. godine, Djevice od Objave. Dakle, prekrasno jednodnevno hodočašće iz Rima.

Dok sam se vozio vlakom, prišao mi je mladić, izgledajući prilično poremećen, i zatražio novac. Odgovorio sam nudeći mu kolačiće (na takve zahtjeve obično odgovaram davanjem hrane.)

Bio je bijesan i gledao me neugodno dugo, a onda se udaljio. Prvo nisam o tome razmišljao, ali u roku od nekoliko sekundi osjetio sam duhovni napad. Bilo je to poput olujnog vjetra koji mi stvara kaos u mozgu. “Vau”, pomislila sam, “Što je ovo?” Bilo je neobično, iznenadno, snažno i neumoljivo.

Tada je došla nadahnuta misao: “Čovjek te prokleo.” Dakle, položio sam obje svećeničke ruke na glavu i molio molitvu za izbavljenje. U roku od nekoliko sekundi prestalo je i stvari su se vratile u normalu.

Bog ima načine kako podučavati egzorciste njihovoj službi. Prokletstva su stvarna, ne zato što je ovaj čovjek imao bilo kakvu vlastitu moć, nego ljudi koji proklinju svoju snagu crpe od Sotone- svjesno ili nesvjesno. Nažalost, po tog čovjeka, on je samo izvršavao Sotonino naređenje.

Sveto Pismo je vrlo jasno: Blagoslivljajte svoje progonitelje, blagoslivljajte, a ne proklinjite! (Rim 12,14). Nikada ne smijemo prokleti drugu osobu. Proklinjanje drugih djelo je Sotone. Dapače, ja se molim za ovog čovjeka. Neka upozna radost i mir spasenja u Kristu.

Izvor