Naslovnica Crkva Dnevnik egzorcista br.3: Noć vještica će biti gadna

Dnevnik egzorcista br.3: Noć vještica će biti gadna

1139
0

Nažalost, u Hrvatskoj kao i u ostatku zapadnog svijeta, na kraju ovog mjeseca organizirat će se (čak i za najmlađu djecu) proslava Noći vještica. Ovaj tjedan će u školama i vrtićima djeca pripremati bundeve i oblačiti se u zastrašujuće kostime. Kako jedan egzorcist doživljaja ovaj fenomen čitajte u trećem broju našeg serijala iz dnevnika egzorcista:

Počinjem se duhovno pripremati za Noć vještica. Nema vrećica slatkiša. Nema kostima. Nema bundeva. Kao i svake godine, bit će gadno.

Mnogi naši vjernici koji su duhovno otvoreniji i osjetljiviji, žestoko  će biti napadani od strane demona. Jedne godine naš je tim odlučio moliti za jednu vjernicu tijekom cijele noći, pokušavajući je zaštititi od demonskih napada koje je svake godine trpjela. Nije uspjelo. Ipak su je napali. Ali rekla je da cijeni naš trud.

Neki od naših ostalih osjetljivih vjernika doživjet će pojačano demonsko uznemiravanje. Mnogi vjernici s kojima radimo, a opsjednuti su ili teško ugnjetavani intenzivnije će patiti tijekom cijele noći. Sami svećenici-egzorcisti obično će biti bombardirani demonskim opsesijama i unutarnjom borbom.

Postoje slučajevi tijekom godine, kada su demonske moći jače nego inače, a Noć vještica je na vrhu popisa. Demoni su iskrivili veliku svetkovinu Svih svetih koja pada na sljedeći dan. Štoviše, sotonini ljudski poslušnici udružit će se i bacati kletve, uroke i svakojaka zla, što nam nikako ne pomaže u našoj bitci.

Razmišljam o roditeljima koji svoju djecu oblače u vragove ili vještice. Imaju li oni pojma što se događa?

Naš mali tim provest će večer u euharistijskom klanjanju. Bdjet ćemo. Čekat ćemo zoru i blagdan svih Svetih.

Tada ćemo biti okruženi s bezbroj svetih ljudi koji se slave taj dan. Sjaj božanske svjetlosti koja ih je obasjala istjerat će tamu. Tada će ponovo zavladati mir.

Izvor