Naslovnica Crkva Dnevnik egzorcista br.4: Suočavanje s Luciferom

Dnevnik egzorcista br.4: Suočavanje s Luciferom

680
0

Puno vremena provodimo baveći se demonima nižeg ranga. Većina ljudi koji su opsjednuti imaju posla s takvim demonima … hvala Bogu. Ako saznamo njihova imena, ona obično nisu općepoznata.

Povremeno naletimo na demona višeg ranga, a onda borba postaje žešća. To su poznatiji knezovi pakla kao što su Beelzebul, Baal, Leviathan, Gressil, Asmodeus i drugi.

Postoje trenuci kada se pojavi i sam Lucifer. Oni su rijetki. Neki demoni koji napadaju opsjednute tvrde da su Sotona ili Lucifer, ali obično su to demoni nižeg ranga, možda pod njihovim izravnim zapovjedništvom. Kad se pojavi sam Lucifer, obično je okružen paklenim knezovima i mnogim, mnogim drugima. Onda postaje vrlo gadno.

Dakle, jednom sam ispitivao demone i zapovjedio im da mi kažu tko je vođa prisutnih demona. Demonski glasnogovornik odgovorio je bahato se podsmjehujući: “Sam kralj Pakla naš je vođa.” te dodao, “Vi ste izvan svoje lige.” Kasnije su potvrdili da je to bio sam Lucifer.

Više od godinu i pol dana, nakon što su svi niži demoni izbačeni u Isusovo ime, uključujući paklene knezove, sam Lucifer napokon je došao do izražaja. Nije bio poput ostalih. Zapravo, njegova je osobnost bila jedinstvena i dobro uočljiva.

Lucifer se javio siktanjem i glasao se poput zmije. Nije bio poput nižih demona koji su često bili površno hvalisavi, adolescentni i plitki. Unatoč urođenoj inteligenciji, ponašali su se prilično glupo.

Lucifer je bio briljantan, lukav, odmjeren i smrtonosan. Niži demoni klecaju u prisutnosti svećenika, ali Lucifer nije. Kasnije sam se posavjetovao sa starim egzorcistom koji je rekao, “Pokušavaju vas zastrašiti da vide postoji li kod vas nedostatak povjerenja koji bi mogli iskoristiti”, te dodao: “Ne nasjedaj na mamac.”

Znali smo da će to biti teška duhovna bitka, ali ja i tim morali smo vjerovati. Lucifer je imao VRLO jaku vojsku. Koristio je sve što je imao na raspolaganju, uključujući paklene knezove i stotine demona. Ali mi smo posjedovali moć Neba, na našoj strani su: Blažena Djevica Marija, sveci i anđeli, a zatim, naravno, i sam Isus. Nisam mogao izgubiti.

Pozvao sam se na Blaženu Djevicu Mariju i molio službeni crkveni obred egzorcizma, dok je naš laički tim molio litanije. “Kralj pakla” vrištao je i grčio se kao i svi ostali. Kao što i sam drevni Obred egzorcizma govori, “Cede igitur, cede non mihi, sed ministro Christi“, to jest “Odstupi, dakle, podloži se- ne meni već Kristovom služitelju.

Na kraju je Lucifer izbačen poput ostalih. „Na Isusovo ime treba da se prigne svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika. I svaki će jezik priznati: “Isus Krist jest Gospodin!” – na slavu Boga Oca.“(Fil 2,10-11).

Izvor