Naslovnica Crkva Dnevnik egzorciste br. 1: “Prestanite izgovarati to ime!”

Dnevnik egzorciste br. 1: “Prestanite izgovarati to ime!”

720
0

Usred jednog našeg postupka egzorcizma iz usta opsjednute osobe izbio je poklič: “Prestanite izgovarati to ime!” Izgovorili smo sveto ime Isusovo i doista je počelo smetati demone. Mrzili su i samo spominjanje njegovog imena. Dakle, shvativši da ga mrze, počeli smo ga još više zazivati, izgovarajući ga, iznova i iznova. Isuse, Isuse, Isuse.

Ime Isusovo je sveto. Nikada se ne smije koristiti uzaludno ili u psovki. To bi bilo poput bacanja nečega svetog u blato, jer treba “Da se u ime Isusovo pokloni svako koljeno onih, koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom.” (Fil 2,10). Često citiram ovaj odlomak usred postupka (egzorcizma, op. prev.) i ističem frazu “ispod zemlje”. Čak je i u paklu Isusovo ime snažno i svako se koljeno mora prignuti.

Na zemlji Isusovo ime ima moć istjerivanja demona. Kao što kaže Obred egzorcizma, “In nomine Domini nostri Iesu Christi eradicare et effugare ab hoc plasmate Dei“, što glasi: “U ime našega Gospodina Isusa Krista: iziđite van i bježite od ovog stvorenja Božjeg.

Koliko je svetaca umrlo s Isusovim imenom na usnama! Ali za demone je njegovo ime mučenje odnosno, čisti pakao.

Izvor

Prvi u nizu svjedočanstva mons. Stephena J. Rossettija, koji je više od 12 godina na dužnosti glavnog egzorcista nadbiskupije Washington. Svećenik je biskupije Sirakuza te profesor na Katoličkom sveučilištu u Americi.

Licencirani je psiholog i proveo je 30 godina radeći na području psiholoških tretmana i duhovnoj obnovi svećenika i redovnika. Pomaže u obuci egzorcista i laičkih članova tima. Msgr Rossetti vodio je na stotine obreda egzorcizama i molitvi oslobađanja.