Naslovnica Crkva Dvije obavijesti za naše čitatelje iz Zagreba i okolice

Dvije obavijesti za naše čitatelje iz Zagreba i okolice

642
0
Od 4. – 5. ožujka 2018., Zagreb će posjetiti generalni poglavar Svećeničkog bratstva svetog Petra (FSSP), preč. John Berg. Tom prilikom preč. Berg će slaviti svete Mise, održati predavanje i susresti se s vjernicima na čiji poziv i dolazi u Hrvatsku. Povod njegovog dolaska je potvrda prijateljstva i plodonosne suradnje FSSP-a i zajednice vjernika okupljenih oko tradicionalnog rimskog obreda u zagrebačkoj crkvi sv. Martina (zajednica nažalost već četiri godine nema svećenika za redovito slavljenje svete Mise).
Program boravka preč. Berga bit će sljedeći:
4. OŽUJKA (NEDJELJA)
• 11:30 – Sveta Misa u crkvi sv. Martina (Vlaška 36)
• 18:00 – predavanje na temu “30 godina FSSP-a – iskustva i perspektive apostolata” (Hotel Palace, Trg J. J. Strossmayera 10, dvorana “Zrinski”, razina -1)
5. OŽUJKA (PONEDJELJAK)
• 18:00 – Sveta Misa u crkvi sv. Martina (Vlaška 36)
***  ***
A u ponedjeljak navečer 5.3.2018., u 18h u Hrvatskom liječničkom domu, Šubićeva 9. ne propustite predavanju pod naslovom “Kontraceptivni mentalitet” koje organizira inicijativa 40 dana za život.
“U današnje vrijeme kada je kontracepcija dio svakodnevnice a na Katoličku Crkvu se iznutra i izvana vrši pritisak na promjenu stava o kontracepciji, prijeko potrebna su nam stručna izlaganja o toj temi.
Zato Vam Inicijativa 40 dana za života kao središnji događaj ove korizmene kampanje donosi predavanje i raspravu pod nazivom “Kontraceptivni mentalitet“.
Kakav je to mentalitet objasnit će nam u ponedjeljak, 5.3.2018., u 18h u maloj dvorani Hrvatskog liječničkog zbora (Šubićeva 9) dr. Mirjana Radan, spec. ginekologije i porodništva, a ujedno i prof. filozofije i religijske kulture te dr. Žarko Šperanda spec. ginekologije i opstetricije.