Naslovnica Društvo EGZODUS KRŠĆANA IZ MUSLIMANSKIH ZEMALJA

EGZODUS KRŠĆANA IZ MUSLIMANSKIH ZEMALJA

427
0

Trenutno se događa masovni egzodus kršćana iz većine muslimanskih zemalja širom svijeta, a broj ljudi koji su bili prisiljeni bježati ne samo iz svojih domova nego i iz svoje države pa i regije se broji u milionima. Izgleda kako se povijest u zemljama koje je islam prvotno počeo osvajati ponavlja, a međunarodne udruge predviđaju potpuno nestajanje kršćana u nekim zemljama poput Iraka, Afganistana i Egipta još za vrijeme našeg života.
Po svemu sudeći, čim razno-razne diktature propadnu i to pod utjecajem Američke vanjske politke, baš tu, po nekim demokratskim principima, fundamentalni islam dolazi na vlast a teror nad kršćanima počinje. Tako je u Iraku, gdje je prije rata živjelo preko milion kršćana, brojka već pala ispod 400,000. Šema se sad ponavlja i u Siriji, a u Egiptu se, od kada je počelo „arapsko proljeće“, više od 100,000 kršćana pod prisilom iselilo iz te zemlje. Priča se nastavlja u bilo kojem dijelu svijeta gdje islamsko stanovništvo čini većinu, bez obzira radi li se o Africi ili čak mnogo bliže nama, u susjednoj Bosni i Hercegovini.
I u Bosni, zbog očite diskriminacije u svim segmentima društva gdje muslimani čine većinu, a i opće islamizacije zemlje, kršćani kojima to prilike dopuštaju napuštaju svoje domove. U Bosni i Hercegovini je ostalo samo 440,000 katolika, manje od polovice koliko ih je bilo prije rata. Kako su katolici, to jest Hrvati također i etnička manjina, problem se udvostučava, pa se neki normalan život za kršćane odvija jedino u enklavama, dok se u većim gradovima situacija iz godine u godinu samo pogoršava.