Naslovnica Svijet Ekskomunicirane vođe pokreta ‘Mi smo Crkva’

Ekskomunicirane vođe pokreta ‘Mi smo Crkva’

2125
0

Papa Franjo je ekskomunicirao Marthu Heizer (67), predsjednicu pokreta “Mi smo Crkva“, i njezinog supruga Gerta. Vijesti je prvo objavio “Tiroler Tageszeitung” koji navodi da su vođe ovog pokreta redovito simulirale euharistijsko slavlje, što se smatra ozbiljnim svetogrđem (delictum gravius), tako da su bili suočeni s izopćenjem , odnosno, isključenjem iz sakramentalnog života Crkve. Biskup Scheuer je namjeravao osobno isporučiti dekret iz Rima, ali su ga ovi odbili primiti. Predsjednik platforme “Mi smo Crkva” i oni koji su pomogli pokrenuti crkveni referendum su navodno “šokirani intervencijom” iz Rima.

mi smo c

Još u 2011. Jozef Neviadomski, dekan Teološkog fakulteta Sveučilišta u Innsbrucku i profesor dogmatike, istaknuo je kako je gospođa dr. Heizer “predstavljena u javnim medijima kao teolog“. Takva kvalifikacije daje joj “auru stručnosti, što ona- barem u akademskom kontekstu- nikada nije zavrijedila“. Neviadomski je istaknuo da Heizer nije završila ni teološki niti studij vjerskog odgoja, ali je već dugi niz godina kao istaknuti pedagog bila zaposlena na mjestu asistenta iz područja vjerskog odgoja na Teološkom fakultetu u Innsbrucku.

(Izvor: Kath.net)

Na hrvatsku web stranicu “Mi smo Crkva” o njima piše:

International Movement We Are Church (IMWAC) pokret je katoličkih progresivista osnovan nakon sakupljanja potpisa u korist Apela naroda Božjega. Nakon što su bila iznevjerena očekivanja i nade pokrenute Drugim vatikanskim koncilom, Apelom upućenim Ivanu Pavlu II. zatražila se obnova Katoličke crkve.

O njima možete više saznati u članku na katolik.hr pod naslovom Nova kršćanska sekta stiže u Hrvatsku