Naslovnica Politika Engels o Karl Marxu

Engels o Karl Marxu

824
0

Ako ste mislili da je komunizam sotonističko djelo, pa tako i današnja socijalistička demokracija, znajte da je i Friedrich Engles prvotno isto tako razmišljao. Odlomak iz knjige “Hope of the Wicked: the Master Plan to Rule the World” Teda Flynn-a, nam govori upravo o tome.

Friedrich Engels (1820.-1895.), njemački politički filozof 19. stoljeća, važna je karika u životu Karla Marxa. Od 1844-e godine, Engels i Marx (koji je bio mrzitelj Boga i materijalist) blisko su surađivali sagradivši temelje modernog komunizma. Do 1848. napisali su Komunistički manifest i druge slične radove.

Engelsova tragedija je što je, prije nego se pridružio Marxu, bio vjeran kršćanin. Nakon prvog susreta s Marxom opisao ga je kao čudovište opsjednuto đavlom.
Marx niti ” … hoda niti trči, on skače na petama pun bijesa … On pruža ruke visoko u zrak, opako stisne šake, pa onda bjesni bez prestanka, kao da ga je deset tisuća đavola uhvatilo za kosu.” (Marx i Sotona, Richard Wurmbrand, str . 36. )

Engels je bio vrlo svjestan opasnosti koja mu prijeti ako bi se povezao s vražjim sinovima propasti poput Marxa. U svojoj knjizi “Schelling, filozof u Kristu ” on upozorava da je vražji duh ušao u veliki dio čovječanstva, pa i u srce kršćanstva, i da sada postoje samo dvije vrste ljudi, kršćani i anti-kršćani:

Još od vremena strašne Francuske revolucije, potpuno novi, vražji duh je ušao u veliki dio čovječanstva, a bezboštvo podiže svoju glavu na takav drzak, neskriven i suptilan način da bi mogao pomisliti, proročanstva u Svetom pismu su ispunjena (Mt 24, 11 ) .. i Sveti Pavao kaže u 2 Sol 2, 3: ’taj čovjek grijeha otkrit će se, sin propasti, koji se protivi i uzvisuje iznad svega što se zove Bog ili svetinja …tada će se otkriti Bezakonik. … onaj koji djelovanjem Sotoninim dolazi…’ Zato od sada ne smijemo biti ni ravnodušni ni hladni prema Gospodinu jer od sada imamo samo … kršćani i anti-kršćani … . Vidimo lažne proroke među nama … oni putuju po Njemačkoj i žele se nametnuti svugdje, oni uče svoja sotonska učenja na tržnicama i nose zastavu vraga iz jednog grada u drugi, zavode jadnu mladost kako bi je bacili u najdublje ponore pakla i smrti.