Naslovnica Društvo EU odobrila 28 milijuna eura za financiranje abortusa po svijetu

EU odobrila 28 milijuna eura za financiranje abortusa po svijetu

596
0

Iako je Europska građanska inicijativa ‘Jedan od Nas‘ prešla prag od 1.5 milijuna potpisa, a još uvijek nije kasno dati svoj glas ovdje, Europska Komisija i dalje vodi svoju pro-abortus politiku kao da se ništa ne događa.

Naime, prije nekoliko dana je objavila poziv za podnošenje prijedloga za projekte koji su vezani uz ‘seksualno i reproduktivno zdravlje’ i to u iznosu od 28 milijuna eura. (Važno je napomenuti da i Hrvatska sudjeluje u ovome, bez obzira koliko je skroman naš doprinos proračunu EU.) Davanje ovakvih sredstava iz proračuna EU-a je točno ono što se kani zabraniti ovom peticijom. Novac se dakle nedvojbeno koristi za promoviranje, pa i direktno financiranje pobačaja u zemljama Trećeg svijeta. Da stvar bude još gora, mnoge agencije koje se bave ‘seksualnim zdravljem’ svoje programe za abortus vode pod nazivom ‘menstrualno zdravlje’ tako da mnoge žene u siromašnim zemljama uopće i ne znaju što im se čini.

Ovakva se politika sprovodi bez krzmanja iako je po međunarodnom sporazumu, potpisanom u Kairu 1994.-e, ona izričito zabranjena. To, kako se vidi, ne sprječava Europsku Uniju da širi kulturu smrti po ostatku svijeta, pa je za nadati se da će peticija imati barem nekakav odjek u Briselu i drugim centrima moći.