Naslovnica Crkva EUHARISTIJSKO ČUDO

EUHARISTIJSKO ČUDO

1058
0

U Angulanau, gradiću u Sri Lanki, grupa ekstremnih budista (Bodu Bala Sena ili Sinhala Ravaya), je devastirala katoličku crkvu sv. Franje Ksaverskog, gdje su razbili 143 godinu stari kip Majke Božje. Ali, cilj im je bio Sveti Sakrament. Vandali su istrgnuli svetohranište s oltara, razbijali i potom ga zapalili. Prema policijskom izvješću, čak trideset litara benzina proliveno je na tabernakul pa je zatim zapaljen ali čudom, konsekrirane hostije nisu uopće oštećene i nađene su netaknute! Mnogi vjernici u Sri Lanki gledaju na ovaj incident i sačuvane hostije kao čudo, Božju intervenciju koja dokazuje Njegovu snagu i jača vjeru župljana.
Prema Asianews-u, lokalni katolici su govorili o incidentu kao „velikom čudo što ga je Isus učinio za našu zemlju ali i daje poruku napadačima da nitko ne može uništiti Krista i njegovu ljubav.“ Kardinal Albert Malcolm Ranjith, nadbiskup u Colombu, gdje se napad dogodio,pozvao je vjernike da mole za obraćenje počinitelja i da im oproste, dok je s druge strane započeo službenu istragu kako bi potvrdio vjerodostojnost slučaja.
Ovo čudo jedva da je spomenuto u svjetskim medijima, pa i vjerskim, jer bit će da takve priče nisu zanimljive čitateljima, ili su čuda toliko česta pojava da ih nema smisla non-stop objavljivati. Možda je kvaka s ovom pričom to da se radi o Euharistiju, tijelu i krvi Kristovoj, u što mnogi vjernici u suštini ne vjeruju ovako i onako. Kako god bilo, incident se dogodio 5. lipnja u 10 sati navečer, a možda i je pravo čudo, baš kao i ona iz Lanciona, Bolsena, Ludberga i mnogih drugi mjesta u posljednjih 2000 godina!

 

(Inače, napomenimo i to da su ovakvi slučajevi, gdje navodno budisti napadaju katolike, često podmetnuti. Naime budisti, po sebi pacifisti, su uglavnom u dobrim odnosima s katolicima što mnogima smeta pa se to želi uništiti. Sjetimo se samo incidenta prošle godine pred Uskrs. Tada se kao munja proširila vijest preko sms-poruka  i interneta kako budisti planiraju masakr katolika. Stvar je izgledala ozbiljno jer su ove poruke slali sami svećenici. Na kraju se ispostavilo da su prijetnje postojale ali nisu dolazile od budista nego militantnih muslimana koji su se predstavljali kao budisti.)