Naslovnica Crkva Feminističke aktivistice upale u katedralu!

Feminističke aktivistice upale u katedralu!

613
0

Kako su se koplja počela lomiti u ovim tzv. kulturnim ratovima, LGBT, feministkinje i još koje kakvi ljevičarski aktivisti postaju sve militantniji u svojim zahtjevima, pogotovo kada im inicijative ne urode plodom. Tako je jedne grupa aktivista u Bologni odlučila prosvjedovati protiv odluke Europskog parlamenta koji je odbio proglasiti abortus ljudskim pravom i time forsirati pobačaj ‘bez pitanja’ u svim zemljama članicama Unije, a za svoju metu izabrali su čuvenu katedralu u tom gradu.

Aktivisti pod imenom ‘Feministička Kolektiva XXX’ na silu su upali u katedralu i izvjesili transparent ispred svetišta na kojem je pisalo „Ako vi držite klinike, mi ćemo napadati crkve“. Njihov zahtjev je da se ukine priziv savjesti liječnicima u Italiji jer u zadnje vrijeme sve veći broj liječnika odbija sudjelovati u pobačajima što oni smatraju diskriminacijom prema spolu, rasi i klasi. Također su koristile već izlizane argumente kako neće dopustiti povratak na srednjovjekovnu moralnu politiku i doba kada su žene umirale od ilegalno obavljenih pobačaja.

Ovaj prosvjed, kao i onaj jučer kada je članica ukrajinskog Femena istričala na Trg svetog Petra u Rimu s natpisom na golim grudima ‘Božić je odgođen’, jednostavno su napadi na Katoličku Crkvu i njezino učenje i ništa drugo.
Inače, abortus je u Italiji dozvoljen svim punoljetnim ženama u prvom tromjesečju trudnoće bez ikakvog objašnjenja i to financiran u potpunosti od države.