Naslovnica Video Film: All that remains

Film: All that remains

1407
0

Iz Japana nam ove godine dolaze dva zanimljiva filma vjerske tematike.

“A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav– to troje– ali najveća je među njima ljubav”

(1. Kor 13, 13)

All That Remains je snažna istinita priča o čovjeku koji je preživio napad atomske bombe, Takashiu Nagaiu- znanstveniku, obraćeniku i aktivistu za mir.

Takashi Nagai, potomak obitelji samuraja, domoljub i znanstvenik kreće na potragu za “konačnom istinom”- smislom života i smrti. Na tom putovanju će otkriti mnoge stvari koje će mu zauvijek promijeniti život. Izvanredna priča o progonu, hrabrosti, vjeri i ljubavi, koja otkriva kršćansku baštinu Nagasakia. Putem se upoznajemo sa životom sv. Pavla Mikia, japanskog isusovca i jednog od 26 mučenika Japana te doznajemo kako izgradnja Urakami katedrale- najraskošnije katedrale na Istoku- simbolizira trajnu vjeru Nagasaki kršćana. Takashi susreće i Midori, ženu koja će konačno promijeniti skeptičnog čovjeka intelekta u čovjeka srca.

No, jednog sunčanog jutra u kolovoz 1945., sve nestaje u zasljepljujućem bljesku svjetla, a svijet se pretvara u plamteći oganj. Druga atomska bomba korištena u ratu je upravo eksplodirala u Nagasakiu oduzevši 80.000 života.

Znanstvenik je sada prisiljen okrenuti se Bogu, te ga njegova vjera vodi natrag u devastirani Nagasaki, i potiče ga da se uključi u obnovu grada iz ruševina i pepela.

All That Remains” je inspirativna priča o žrtvi i snazi vjere i ljubavi.

(Izvor: christianfilmdatabase.com)

U isto vrijeme je rađen animirani film o 26 japanskih mučenika koje su 1597.-e godine razapeli u Nagasakiu.