Naslovnica Svijet Francuski vjernici ne mogu očekivati da će ih Republika štititi

Francuski vjernici ne mogu očekivati da će ih Republika štititi

1725
0

U srijedu 28. listopada, predsjednik Turske, Recep Tayyip Erdogan uputio je zastrašujuće upozorenje. Predsjednik koji sve češće traži sukobe, te je nedavno oskvrnavio Aja Sofiju, upozorio je da Francuska planira ‘novi križarski rat’ protiv islamskog svijeta. Očito samo zato što je Emmanuel Macron podržao pravo Charlieja Hebdoa na slobodu govora, nakon što je u Parizu odrubljena glava školskom učitelju jer je na nastavi pokazao karikature Muhameda.

Ono što je okosnica svih prijepora između sljedbenika Muhameda i Robespierrea, a obojici je zajednička sklonost odsijecanju glava francuskim katolicima, je što nevini katolici postaju kolateralne žrtve, pri čemu ekstremisti-muslimani ne razlikuju sekularnog Kafira od kršćanskog Kafira te sekularisti nisu u stanju razlikovati francuske kršćane od francuskih muslimana prema kojima su podjednako ravnodušni.

Jutros je ‘poremećeni’ terorist ušetao u katedralu Notre Dame u Nici za vrijeme Svete mise. Crkva je bila popunjena nemalim brojem vjernika, željnih bijega iz kuće i malo zdravog razuma jer se stroga blokada očekuje za tjedan dana. Sakristan, stariji muškarac u 70-ima, otvorio je crkvu kao i obično u 7 sati, radi pripreme oltara. U neko doba, dok je misa još trajala, džihadist je ušao je u crkvu vrišteći Allahu Akbar!- baš kao što su to učinili njegovi prethodnici u Normandiji prije četiri godine kada su ubili oca Jacquesa Hamyla. ‘Odmakni se od mene sotono’ bila je odgovor oca Hamyla tada, a još ne znamo koje su posljednje riječi, ako su ih uspjeli izgovoriti, onih koji su jutros u Nici doživjeli mučeništvo za našega Gospodina.

Jednoj ženi, u 70-ima, odrubljena je glava. Još je jedna žena izbodena nožem i od zadobivenih ozljeda je umrla. I sakristanu je, u suton svog života, napadač brutalno odrubio glavu. Ubojica je sada u pritvoru nakon što je policija navodno pucala tijekom njegovog uhićenja.

Sve se to dogodilo ni manje ni više nego na Muhammedov rođendan. Slučajnost? Samo ako vjerujete da su današnji istovremeni napadi u Avignonu i na francusko veleposlanstvo u Saudijskoj Arabiji također bila slučajnost.

Katolici gube vrijeme misleći da ih Republika želi zaštititi. Nisu istražili ni, očigledno podmetnut, požar u Notre Dameu prošle godine! Ako Macron ne može zajamčiti sigurnost katolicima od posljedica vlastitog rivalstva s Erdoganom, zašto bi mu onda katolici trebali biti skloni? Republika, koja mrzi katoličanstvo, provocira muslimane koje je pozvala u Francusku, a zatim ti isti muslimani izbacuju svoj gnjev na katolike.

Ovo je trenutačno stanje za Francuze: ili ostaju kopile Bastilje ili će živjeti kao sinovi i kćeri Vendeea. Ako izaberu ovo prvo, uskoro će se zateći u ropstvu neizbježnog kalifata, ako izaberu ovo drugo- obradovat će svoje pretke jer žive onako kako je Bog želio da njegova najstarija kći živi.

Međunarodni mediji pokušavaju umanjiti značaj “napada nožem”, a neki su se čak usudili spomenuti francusku “antiislamsku” politiku u posljednje vrijeme. Najbolje je da zaključimo s riječima kardinala Saraha:

Islamizam je monstruozni fanatizam koji treba pobijediti snažno i odlučno. On neće zaustaviti svoj rat. Mi Afrikanci to jako dobro znamo. Barbari su uvijek neprijatelji mira. Zapad, danas Francuska, to mora shvatiti. Pomolimo se.

Izvor