Naslovnica Politika Hoće li Donald Trump zaista biti pro-life predsjednik?

Hoće li Donald Trump zaista biti pro-life predsjednik?

1099
0

Čitatelji vjerojatno imaju svoje mišljenje o novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, ali jedno je sigurno- sljedeće četiri godina će biti vrlo zanimljive.

Kako stvari sada stoje, Trumpova administracija će biti u mnogočemu čista suprotnost onoj njegovog prethodnika Barack Obame, što se već može vidjeti i ovih dana, prije same inauguracije. Naime, skoro svi Trumpovi ministri i bliski ljudi su aktivni kršćani, pro-liferi i čvrsti zagovornici života.

A najnovija vijest koju nećete vidjeti u našim medijima, osim možda u negativnom kontekstu, je što će njegova bivša direktorica kampanje, a sada savjetnica- Kellyanne Conway, održati govor na ovogodišnjem Hodu za život (March for Life) u Washingtonu.

U svim dosadašnjim administracijama bilo je nepojmljivo da se bilo tko, a kamoli visokorangirani dužnosnik uopće pojavi na prosvjedu protiv abortusa u Washingtonu, a Conway, katolkinja i majka četvero djeca će još držati govor. U mlađim danima i sama je sudjelovala na prosvjedima, zbog čega je često na meti ljevičarskih medija. Conway je naglasila da je predsjednički mandat Donalda Trumpa izvanredna prilika za stvarne promjene u Washingtonu i cijeloj Americi. Donald Trump je pak u službenoj izjavi, kojom je obrazložio zašto će baš ona biti na poziciji jednog od najviših savjetnika, rekao kako mu je ona ‘bila izvanredan istinski savjetnik i strateg te je odigrala ključnu ulogu u njegovoj pobjedi na izborima’.

Vrijedi ovdje spomenuti da je Conway ovih dana, pred inauguraciju, odvela Trumpa do katoličkog svećenika, vlč. George Rutlera u Manhattanu kako bi ga blagoslovio.