Naslovnica Video Ignacio de Loyola – Film (2016.)

Ignacio de Loyola – Film (2016.)

5192
0

JESCOM FILMS PHILIPPINES odlučio je snimiti film o životu utemeljitelja Družbe Isusove, sv. Ignaciju Loyolskom sa Andreasom Muñozom, Javierom Godino i Juliom Perillan u glavnim ulogama. Redatelj se nada da će film uskoro stići u kina te oduševiti publiku za ovoga svetca kojeg se često naziva i svetcem drugih šansi.

S IMDb prenosimo sažetak opisa filma:

Kada bi mogao čuti glas Božji, bi li želio da to ostane tajna?‘ Ova povijesna drama temelji se na memoarima svetog Ignacija Loyole, utemeljitelj isusovačkog reda.
Ovo je priča o vojniku, čovjeku poroka i nasilja, koji je u svom pokušaju da se okrene prema svjetlu, bio prisiljen na borbu sa svojim unutarnjim demonima do samog ruba smrti.
Ovaj film u filipinskoj produkciji, sniman u Španjolskoj i Filipinima, bilježi njegovu hrabru, ali i jalovu obranu u bitci kod Pamplone, njegove borbe s depresijom i gotovo samoubojstvom, njegovo suđenje pred inkvizicijom, te njegovu konačnu pobjedu.

Film mi se čini zanimljiv, s dosta kvalitetnom produkcijom, ali kako to biva s ovakvim inicijativnima, organizatori su upali u financijske probleme, pa još uvijek traže sredstva za pokrivanje post produkcije. Nadam se da će uspjeti, ili da će uskočiti bar jedno Isusovačko sveučilište u Americi s donacijama – Georgetown na primjer, koji upravlja financijskom imovinom vrijednom više od 1, 3 milijardi dolara – ali eto, prije svega ih ovakav tip evangelizacija treba i zanimati.

Evo kratkog trailera za filma:

I kratak dokumentarac samog redatelja gdje na kraju i traži pomoć za dovršetak filma: