Naslovnica Vatikan Imam u Vatikanu zazvao Allaha u pomoć u borbi protiv nevjernika

Imam u Vatikanu zazvao Allaha u pomoć u borbi protiv nevjernika

3124
0

Kontroverze oko nedavnog čitanja iz Kur’ana u Vatikanu se nastavljaju, osim naravno u mainstream medijima, jer se ustanovilo da je dotični imam pozvao Allaha u pomoć u borbi protiv infidela. Tko su ti, u očima imama, nevjernici koji muslimanima stoje na putu? Molitva inače proizlazi iz doba ratova protiv arapskih pogana, pa se često koristi u Džihadu. Citat iz Kur’ana je sljedeći:

Sura 2 ajet 286

Allah nikoga ne opterećuje preko mogućnosti njegovih: u njegovu korist je dobro koje učini, a na njegovu štetu zlo koje uradi. Gospodaru naš, ne kazni nas ako zaboravimo ili što nehotice učinimo! Gospodaru naš, ne tovari na nas breme kao što si ga tovario na one prije nas! Gospodaru naš, ne stavljaj nam u dužnost ono što ne možemo podnijeti, pobriši grijehe naše i oprosti nam, i smiluj se na nas. Ti si Gospodar naš pa nam pomozi protiv naroda koji ne vjeruje!

Zanimljivo da je u službenom videouratku koji je Vatikan objavio ovaj dio isječen, ali original je ipak prenesen u arapskim medijima. Zanimljivo je također kako je papa Franjo priznao da je 99 posto ljudi u Vatikanu bilo protiv zajedničke molitve, ali da je polako, „ovaj jedan posto postupno rastao“.