Naslovnica Crkva Istospolni ‘brak’ dolazi od đavla i treba ga osuditi kao takva.

Istospolni ‘brak’ dolazi od đavla i treba ga osuditi kao takva.

990
0

Biskup Thomas Paprocki iz savezne američke države Illinois, kojoj pripada i grad Chicago, najavio je molitvu egzorcizma kao zadovoljštinu za grijeh istospolnog braka, koja će se održati istovremeno dok guverner Pat Quin potpisuje novi zakon koji će ući u zakonodavstvo te države.

Za razliku od nas ovdje u Hrvatskoj, građani te države nisu se imali prilike izjasniti putem referenduma nego je odluka za istospolni brak donesena na otvorenom glasovanju u njihovom zastupničkom domu. Kako smo već objavili ovdje, zakon je na kraju prošao zahvaljujući glasovima deklariranih katolika, članova Demokratske stranke, koji su svoju odluku opravdali citirajući riječi pape Franje da ’tko su oni da sude’.

Po biskupu Paprocki „skandalozno je da toliko političara, katolika, omogućuje prolaz ovakvom zakonu a uz to izvrću riječi pape kako bi opravdali svoje poteze, i to unatoč jasnom učenju Katoličke Crkve“. Da podsjetimo, papa je govorio o obraćeniku koji traži Boga, osobi ’dobre volje’ (što u Crkvenom učenju znači ipak nešto drugo) a nije uopće bilo riječi o istospolnom braku.
U stvari, za vrijeme debate 2010.-e o istospolnom braku u Argentini, tada kardinal Jorge Bergoglio je to nazvao „potezom Oca laži koji želi zbuniti i zavesti djecu Božju.“ Biskup Paprocki zato tvrdi da ako uistinu želimo zatražiti papino mišljenje onda ono ovako glasi – istospolni ‘brak’ dolazi od đavla i treba ga osuditi kao takva.

Iako se egzorcizam najčešće povezuje s obredom nad osobom, iz biskupije su oglasili da se on može primjenjivati u slučaju istospolnog braka jer se đavao može pojaviti „u raznim oblicima da bi se protivio i progonio Crkvu“. Paprocki je nastavio kazavši da „svi političari sada imaju moralnu obavezu raditi na ukidanju ovog grešnog i nepoželjnog zakona“, dodajući da „moramo moliti za oslobođenje od tog zla koje je prodrlo u našu državu i našu Crkvu.

Izvor: Chicago Tribune