Naslovnica Svijet Jesu li necijepljeni izopćeni iz Katoličke Crkve u Kanadi?

Jesu li necijepljeni izopćeni iz Katoličke Crkve u Kanadi?

1128
0

U stereotipno ‘prijateljskoj’ zemlji Kanadi, čini se kako je jedini grijeh koji katolik može počiniti- ostati necijepljen.

Dok su Kanadski Donji dom parlamenta i Senat jednoglasno usvajali radikalni pro-LGBTQ zakon, kojim se želi kriminalizirati širenje biblijskih učenja i moralnih smjernica o transrodnosti i homoseksualnosti, čini se da je Crkva u raznim dijelovima Kanade više zabrinuta za to da lica vjernika budu prekrivena maskom, osiguravajući da svaki vjernik zasuče rukave u ime znanosti.

“JAVNE MISE SU OTVORENE ZA JAVNOST!” stoji na web stranici katoličke župe sv. Bazilija u Torontu.

“SVI POSJETITELJI MORAJU BITI POTPUNO CIJEPLJENI PROTIV COVID-19”, dodaje se izravno ispod, naizgled nesposobni uočiti ironiju u ovakvoj objavi.

Svijet je, naravno, uvijek bio u sukobu s autentičnom katoličkom vjerom i onima koji je nastoje održati. Nije ništa novo ako se katolik suoči s diskriminacijom ili progonom. Zapravo, veliki sveci i sam naš Gospodin pokazali su nam da je i prolivanje naše krvi u obrani vjere čast, a ponekad i nužnost.

Međutim, postoji čudna situacija u Kanadi (i gotovo sigurno u drugim zemljama), gdje Crkva više nije mjesto utočišta od palog svijeta, već mjesto koje vjerne katolike pretvara u duhovne izbjeglice. Riječi Svetoga pisma koje nam poručuju “Ne bojte se” ili neku varijaciju tog osjećaja, Kanadska je Crkva izobličila u “Nosite masku, primite cjepivo i držite razmak jedan o drugog – osim ako ne želite da vam baka umre.”

Iako suvremena Crkva i dalje naglašava potrebu dijaloga sa svima, uključujući otpadnike i bogohulnike, čini se da postoje samo dvije skupine koje se ne smiju tolerirati ni pod kojim okolnostima: necijepljeni katolici i tradicionalni katolici (od kojih su mnogi također necijepljeni).

Dok pohađanje Crkve naglo opada, nekada pretežno kršćanska nacija Kanada ima više katoličkih župa u kojima za vas, ako niste spremni primiti eksperimentalno cjepivo, jednostavno više nema svete misne žrtve.

Što je još gore, svećenicima, muškarcima koji su se zavjetovali na celibat, koji su cijeli svoj život predali služenju Svete Majke Crkve, rečeno je u raznim jurisdikcijama, uključujući nadbiskupiju Toronta, da se trebaju cijepiti, ili biti “podložni” beskrajnom testiranju, kako bi nastavili svoju službu.

Bilo to namjerno ili ne, poruka koja se prima od Crkve u Kanadi je sljedeća: sekularni svijet cijeni tijelo umjesto duše, tako da to činimo i mi kako bismo izbjegli posljedice koje nam vlasti pripremaju ako ne budemo poslušni.

Političari koji podržavaju pobačaj mogu se pričestiti, a u Crkvu su dobrodošli raširenih ruku. Ali ako bi se netko usprotivio tome da ima koristi od ubojstva nerođenog djeteta, ne iz zdravstvenih razloga “života i smrti” (pogledajte stopu smrtnosti od COVID-a), već zbog društvene pogodnosti da mu se dopusti ulazak u restoran prema novom medicinskom aparthejdu u Kanadi, za njih jednostavno nema ulaza.

Crkva je danas najavila ekumenizam kao jedinu dogmu vjere. Svaka religija je prihvaćena, potiče se takozvani međuvjerski dijalog, a Deset zapovijedi su sada Deset prijedloga.

Ali ako se želiš držati višegodišnje katoličke vjere, ako želiš izbjeći suradnju s pobačajem putem cjepiva protiv COVID-a, ako želiš imati otkriveno lice kada si u prisutnosti Tijela, Krvi, Duše i Božanstva Gospodine našeg u Svetoj euharistiji, ili ne daj Bože, ako netko želi prisustvovati tradicionalnoj latinskoj misi, to se ne može tolerirati.

Jednostavan prigovor mom stajalištu je da sam ohol, da sam pun samopravednog ogorčenja, ali istina je da, bez pristupa sakramentima, bez hrabrog svećenstva koje bi podupiralo vjeru u ovim teškim vremenima, kako bismo se suprotstavili đavolskoj dezorijentaciji u svijetu, ja i mnogi drugi smo u opasnosti da budemo prokleti.

Izvor