Naslovnica Vatikan Još dva nova člana Papinske akademije za život otvoreno podržavaju pravo na...

Još dva nova člana Papinske akademije za život otvoreno podržavaju pravo na pobačaj

408
0

Novoimenovana članica Papinske akademije za život odbila je odgovoriti na pitanja o svom stavu o pobačaju, a Planned Parenthood je svojedobno podržao još jednog novog člana.

Sheila Dinotshe Tlou, bivša ministrica zdravstva Bocvane, izjavila je za Catholic News Agency da neće odgovarati na pitanja o pobačaju sve do sljedećeg sastanka Akademije za život u veljači. Međutim, ona je otvoreni zagovornik kontracepcije i član je nadzornog odbora za grupu koja nudi “potrepštine za siguran pobačaj i njegu nakon pobačaja”.

Drugi novi član, John Nkengasong — rođeni Kamerunac, sada američki državljanin — imenovan je prošle godine za voditelja predsjedničkog Plana za hitne slučajeve za pomoć oboljelima od AIDS-a. Njegovo imenovanje na to mjesto pozdravio je Planned Parenthood, izjavom u kojoj se obećava da će surađivati ​​s Nkengasongom “kako bi se proširio pristup sveobuhvatnim informacijama o seksualnom i reproduktivnom zdravlju…”

Papa Franjo imenovao je 14 novih članova PAL-a ranije ovog mjeseca. Među tim novim članovima, dvoje – Mariana Mazzucato i Roberto Dell’Oro – kako smo već objavili na ovim stanicama – dali su javne izjave u korist legalnog pobačaja.

Izvor