Naslovnica Crkva Kada bi samo oni odgovorni za odgoj djece znali…

Kada bi samo oni odgovorni za odgoj djece znali…

1569
0

Još na početku dvadesetog stoljeća mističarka i stigmatičarka Marie-Julie Jahenny je predvidjela stanje u obrazovanju i odgoju djeca te roditeljskoj brizi nad njima u našem društvo:

Vidim mnoštvo duša koje su izgubljene, osobito dječjih, čak i onih koje još nisu dostigle doba razuma. Kada bi samo oni koji su odgovorni (za gubitak dječjih duša) znali što ih čeka na suđenju! Djecu danas obrazuju kao da su odrasli ljudi. Kakve samo sramotne riječi odzvanjaju u njihovim ušima i odjekuju iz njihovih usta! To je strašno i užasno. Morate zadrhtati kada ugledate mlade u ovakvim trenutcima, a oni (roditelji) ih ne nadziru, nije ih briga, njih ne zanima što im djeca čine, što (djeca) govore, oni (roditelji) se tome smiju i ostavljaju im potpunu slobodu za njihove postupke.

(Marie-Julie Jahenny, 2. listopada 1903.)

Marie-Julie Jahenny je rođena 1850. u Coyaultu, malenom selu u Brittany Francuskoj, te joj je darovan izniman broj milosti s Neba i dodijeljeno posebno poslanje: širiti ljubav Križa i važnost svete žrtve, postavši duša žrtva prinoseći se Bogu za zadovoljštine grijeha i spasenje grešnika. Preko nje će Nebo podsjetiti svijet na predstojeće kazne; prorokovane od mnoštva svetaca i mistika, te upozoriti one koji je žele poslušati kako se pripremiti i duhovno i svjetovno za te dane.

Poznata je po proročanstvo o pojavi Velikog Monarha, svetog vladara dragog Nebu koji će obnoviti rimokatoličku vjeru nakon godina kazne, progona i pustoši u jedinstvu s anđeoskim Papom, koji će vladati nad Katoličkom crkvom u posljednjim danima prije pojave Antikrista. Ovo obećanje posljednjih vremena mira i pobjede će biti najveličanstvenije što su ga Crkva i svijet ikada upoznale.

Gornji citat i kratki opis života Marie-Juile Jahenny nudim čisto za razmišljanje. Doduše Sveta Stolica nije potvrdila ukazanja koja je u svom život primila, no lokalni biskup Fournier je ipak proglasio da su stigme i ekstaze nadnaravnog porijekla. Vrijedi istaknuti također da je Marie-Julie Jahenny (pred mnoštvom svjedoka) punih pet godina jedino blagovala samo Svetu euharistiju.