Naslovnica Crkva Kada će se Vatikan suočiti s istinskom krizom u Crkvi?!

Kada će se Vatikan suočiti s istinskom krizom u Crkvi?!

588
0

Dok Vatikan objavljuje dokumente kojima je cilj suzbiti misu koja Crkvi služi više od tisućljeća, prava kriza koja tjera vjernike od Crkve te istovremeno dovodi do bankrota cijele biskupije – naime raširena homoseksualnost među svećenstvom i njihov lov na mlade muškarce kako bi ispunili svoje seksualne želje- prolazi gotovo nezapaženo.

Iako neki tvrde da ne postoji “veza” između pedofilije – seksualnog zlostavljanja djece prije puberteta – i homoseksualnosti, različita istraživanja pokazuju da sigurno postoji “veza” između efebofilije – seksualnog zlostavljanja tinejdžera – i homoseksualnosti. Studija John Jay iz 2004. otkrila je da su više od 80 posto žrtava seksualnog zlostavljanja od strane klerika od 1950. bili mladići, a ne djeca prije puberteta. Prema The Gay Report -u, studiji gay aktivista Karle Jay i Allen Younga, “73 posto homoseksualaca priznalo je da su lovili adolescente ili mlađe dječake.” Zbog ovog i drugih izvještaja, pokojna dr. Judith Reisman upozorila je američke izviđače, odnosno skaute, da ne smiju dopustiti homoseksualce među voditeljima. Ako je Reisman bila u krivu, kako objasniti 95.000 tužbi protiv organizacije Boy Scouts of America koje su uništile njihovo članstvo i dovele ih do stečaja?

Prema studiji iz 2018., koju je vršio velečasni D. Paul Sullins s Katoličkog sveučilišta u Americi, broj slučajeva seksualnog zlostavljanja povećavao se počevši od 1960-ih, izravno proporcionalno postotku homoseksualaca u episkopatu, svećenstvu i bogoslovnim sjemeništima. Upravo zbog takvog razvoja događaja, slično onome što se dogodilo s izviđačima, u gotovo 30 američkih katoličkih biskupija i redovničkih zajednica je podnijet stečajni postupak. Sullinsovi zaključci, potkrijepljeni studijom iz 2011. „Seksualno zlostavljanje maloljetnika od strane katoličkog svećenstva“, čiji su koautori Richard Fitzgibbons i Dale O’Leary, potpuno su opovrgli argumente da kriza zlostavljanja nema nikakve veze s homoseksualnošću.

Nažalost, nitko ne reagira na ove činjenice.

Nedavno je glavni tajnik Američke biskupske konferencije (USCCB) mons. Jeffrey Burrill dao ostavku nakon što su se protiv njega pojavile ozbiljne optužbe za neprilično seksualno ponašanje.

Optužbe protiv generalnog tajnika Burrilla objavio je katolički portal The Pillar, analiziravši podatke dobivene putem aplikacije za upoznavanje s mobilnog uređaja koji se povezuje sa spomenutim svećenikom. Prema njihovom izvještaju, mons. Burrill je od 2018. d0 2020. gotovo svakodnevno koristio aplikaciju Grindr koja služi za povezivanje i upoznavanje osoba koje se identificiraju kao LGBT.

Vijest o Burrillu je još poraznija ako se uzme u obzir da je 2018. imao veliku ulogu u pripremi odgovora Američke biskupske konferencije na seksualne skandale koji su te godine protresli Crkvu u SAD-u, među kojima je najpoznatiji onaj s bivšim kardinalom Theodoreom McCarrickom. Burrill je, tada kao zamjenik glavnog tajnika USCCB-a, u listopadu 2018. sudjelovao i na sastanku s papom Franjom na kojem se raspravljalo o toj temi, što dovodi u pitanje vjerodostojnost Biskupske konferencije za rješavanje ove krize.

Burrill zapravo predstavlja samo jedan od mnogih slučajeva trajne borbe Crkve s  homoseksualnim zaustavljanjem visoko postavljenih klerika, koji često ciljaju ranjive mlade muškarce. Slično “Svjedočanstvu” nadbiskupa Carla Maria Viganòa iz 2018., koje je otkrilo krizu nesagledivih dubina, današnja svjedočanstva sjemeništaraca u SAD-u i diljem svijeta svjedoče o “pandemiji” seksualnog zlostavljanja koja još uvijek traja u Crkvi.

Na primjer, Burrill je radio od 2009. do 2013. na Papinskom sjevernoameričkom koledžu (NAC) u Rimu, te je među ostalim bio zadužen za formaciju bogoslova i direktor odnosa s medijima. Kako bi svećenik poput Burrilla koji vodi aktivan homoseksualni način života mogao biti pogodan za formiranje budućih svećenika?

Što je još gore, Burrillov nasljednik u NAC-u, sadašnji rektor, vlč. Peter Harman, te prorektor vlč. Adam Park, su obojica imenovani u tužbama iz 2021. u kojima se između ostalog navodi da su homoseksualni predatori, optuženi su za seksualno ponašanje bez pristanka sa ili u prisutnosti ranjivih bogoslova te masovna zataškavanja. Bivši specijalni agent FBI-a koji radi za optuženike pronašao je “potpuno vjerodostojne” optužbe brojnih svjedoka da se Harman bavio eksplicitnim seksualnim radnjama u orgiji s nadbiskupom Georgeom Lucasom u nazočnosti bogoslova; i da je Park počinio višestruko seksualno uznemiravanje i nedolično ponašanje prema svojim studentima.

U svjetlu činjenice da su brojni bogoslovi počeli javno govoriti o homoseksualnoj supkulturi koja muči sjemeništa diljem svijeta, može se očekivati ​​stotine drugih svećenika koji bi mogli biti prokazani u skoroj budućnost.

Kako će Papa i visoki dužnosnici Vatikana reagirati je nažalost retoričko pitanje jer svi već znamo odgovor. Malo odnosno ništa!

Izvor