Naslovnica Društvo Kako je glumac Liam Neeson sebe ekskomunicirao iz Crkve

Kako je glumac Liam Neeson sebe ekskomunicirao iz Crkve

2063
0

Nakon uspjeha referenduma u korist istospolnog „braka“ u Irskoj lako je bilo predvidjeti da će sljedeći cilj organizatora biti rušenje ustavnog zakona koji zabranjuje pobačaj.

Iste skupine takozvanih boraca za ljudska prava su se već okupile i počele vršiti pritisak na javnost. Osim uobičajene retorike o pravu žene na abortus, u katoličkoj Irskoj sada valja također udariti po ‘nazadnoj Crkvi’ što je i glavni motiv ovog video spota koji je nastao u suradnji s poznatim glumcem Liam Neesonom.

Možda bi netko mogao objasniti gosp. Neesonu ovu vječnu istinu:

Svaki katolik koji uporno negira da je pobačaj uvijek teško nemoralan, čini grijeh hereze i nastaje automatska kazna izopćenje.

Oni katolici koji promiču pobačaj su automatski izopćeni iz dva razloga.

Prvo, oni su pali u grijeh hereze vjerujući da pobačaj nije uvijek teško nemoralan (kanoni 751. i 1364.). Drugo, ovi katolici pružaju značajnu pomoć ženama u omogućavanju pobačaja utječući na javnu politiku kako bi pobačaj postao legalan, ili se proširio pristup pobačaju. Oni koji pružaju takvu značajnu pomoć počinili su smrtni grijeh koji za sobom povlači kaznu automatskog izopćenja (kanon 1398).

Izvor