Naslovnica Društvo Kako je industrija pobačaja plasirala “katoličku strategiju”

Kako je industrija pobačaja plasirala “katoličku strategiju”

419
0

Naša nam vjera pomaže razumjeti dostojanstvo svakog ljudskog života stvorenog na Božju sliku, kako nas uči Sveto pismo, no i sam razum dovoljan je da znamo da je pogrešno uništiti nedužan ljudski život.

Nekad istaknuti zagovornik prava na pobačaj, Bernard Nathanson postao je pro-life ne zbog vjerske dogme, već zbog znanosti. Nathanson je bio etnički Židov, ali se veći dio svog života vjerski identificirao kao ateist. Bio je suosnivač Nacionalne udruge za ukidanje zakona o pobačaju (to jest zakona koji su pokušali štiti život nerođenih) i upravljao je najvećom samostalnom ustanovom za pobačaje na svijetu. Predvodio je više od 60.000 pobačaja, osobno izvršivši tisuće njih.

Ultrazvučna tehnologija, koja pruža prozor u maternicu i otkriva neospornu ljudskost nerođenog djeteta, te napredak u fetalnoj znanosti natjerali su Nathansona da preispita svoje stajalište o pobačaju. Odrekao se prethodne oštre podrške pobačaju i postao strastveni zagovornik pro-life pokreta.

Bernard Nathanson - Alchetron, The Free Social Encyclopedia

Nakon svog obraćenja, Nathanson je priznao laži i manipulacije u središtu njegovog zagovaranja pobačaja, priznajući da je preuveličao statistiku u vezi s brojem ilegalnih pobačaja i broja žena koje su umrle od njih.

No nama posebno važno, priznao je da je razvio ono što je nazvao “Katolička strategija”:

  • Pozivati ​​se na antikatolicizam optužujući papu, biskupe ili svećenike za ograničenja pobačaja.
  • Uzdignuti u medijima katoličke političare koji zagovaraju pravo na za pobačaj.
  • Podržati te katoličke kandidate u svojim predizbornim kampanjama .
  • Promicati stav “osobno se protivim, ali podržavam pravo žena da odaberu pobačaj” koje je usvojilo velik broj vjernika.

Izvor