Naslovnica Društvo Kako se abortirana djeca koriste u medicinskim istraživanjima

Kako se abortirana djeca koriste u medicinskim istraživanjima

617
0

Ne trebate tajno pratiti zaposlenike Planned Parenthooda, poput Davida Daleidena iz Centra za medicinski napredak, da biste saznali kako se ostatci pobačene djece koriste u medicinskim istraživanjima. Potreban je samo pogled na javno objavljene znanstvene radove. Metode su detaljno opisane riječima samih znanstvenika koji ovise o pobačaju kako bi dizajnirali svoje pokuse.

S naglaskom na korištenju fetalnih staničnih linija pobačene djece u cjepivima, o čemu se u posljednje vrijeme govori, bilo bi korisno proučavati što se stvarno događa i pokazati zašto su neki pro-life katolici toliko zabrinuti zbog pasivnog prihvaćanja pobačene djece u istraživanjima. Ne poričemo da cjepiva služe općem dobru. Međutim, potičemo katolike da se ujedine u znak prosvjeda protiv zla pobačaja, zahtijevajući da sveučilišta, vlade i industrijski znanstvenici prestanu koristiti tijela djece koja su izabrana od ostatka pobačaja u istraživanju bilo čega, cjepiva ili nečeg drugog. Zapravo, cjepiva su samo početak.

U izvornom članku možete pročitati samo jedan mali uzorak strašnih pokusa koji se čine na pobačenoj djeci – sve u istraživačkoj fazi – pa se kasnije, kada se cjepivo ili lijek otkriju, govori o udaljenom zločinu.

Zbog virusa nalazimo se u ozbiljnoj situaciji u kojoj se oni koji zagovaraju pobačaj, sada mogu nasloniti na medicinska istraživanja da bi obranili svoj stav. Dakle, tvrdit će da moraju imati pristup pobačenoj djeci da bi izvršili istraživanje koje će u budućnosti spašavati živote.

U svojoj enciklici Evangelium Vitae, papa sveti Ivan Pavao II. napisao je da „uporaba embrija ili ljudskih fetusa kao predmeta za pokuse, predstavlja zločin u odnosu na njihovo dostojanstvo ljudskih bića, koja imaju pravo na isto dužno poštovanje, kao i rođeno dijete i kao svaka druga osoba.“ (63).

Na temeljnoj razini, istraživanje koje spašava živote, trebalo bi očuvati ljudsko dostojanstvo. Uzorci fetusa opisani u ovim znanstvenim radovima – djeca su koja su ubijena i secirana poput neke vrste laboratorijskih štakora – svi su zaslužili da budu imenovani i ubrojeni u ljudsku obitelj.

Oni su  više od statistike u pokusu utemeljenom na istraživanju. Bila su to neželjena djeca koja je ubila industrija koja ih je izrabila da bi poboljšala ljudima život. Katolici su dužni tražiti više od znanstvenika.

Izvor