Naslovnica Crkva Kardinal Burke o kompromisima- Update: video

Kardinal Burke o kompromisima- Update: video

1224
0

Kardinal Raymond Leo Burke, prefekt Vrhovnog suda apostolske signature, u intervju za talijanski mjesečnik Radici Cristiane izjavio je bez oklijevanja: “Potrebni su nam beskompromisni katolici ako se hoćemo suprotstaviti ubijanju nerođene djece, umjetnoj oplodnji i rodnoj ideologiji.

Prema Burkeu, nema više vremena za nezainteresirano promatranje ili traženje kompromisa – protucrkven krugovi zauzimaju radikalne stavove forsirajući kulturnu hegemoniju, a pranja mozga u Europi počinje već u dječjim vrtićima Ne smije se, kaže Burke, nipošto rezignirano odustati od bitke, jer bi to samo po sebi značilo kompromis sa zlom.

Katolici bi trebali ustati protiv perverzija relativizma. Potrebno je svjedočiti istinu o Kristu i afirmirati pravo na zdrav katolički nauk te ustati protiv izopačenosti relativizma i sekularne ideologije koja je protiv Crkve, protiv života i protiv obitelji,- rekao je kardinal.
Jedna vrsta ‘lijenosti’ u posljednjih nekoliko desetljeća je potaknula nastanak i provedbu lažnih ideja. Borba protiv istine, ljepote i dobrote u opsegu kakvu danas poznajemo, bi bila nepotrebna da malodušnost nije ušla u Crkvu, rekao je kardinal. “Pravi katolik vjeruje u potpunosti u svaku istinu koju ući Crkva, bez kompromisa. Pojam ‘biti djelomičan katolik ‘ je kontradikcija u terminima”, objasnio je kardinal Burke.

Danas je potrebnije nego ikada pouzdano reći ‘ne’ mentalitetu pobačaja i kontracepcije. Škole i obitelji trebaju se bez oklijevanja “boriti protiv diktature dekadentne teorije ravnopravnosti. Roditelji moraju paziti na školovanje svoje djece, tako da im se učenje o ljudskoj seksualnosti temelji na istini i na zaštiti od lažnih poruka koje se danas promiču u školama i medijima“, upozorio je Burke. „Roditelji bi trebali izbjeći da njihova djeca sudjeluju u nastavi i izvannastavnim aktivnostima koje potkopavaju istinu o prirodi čovjeka kao muškarca i žene.

Kardinal je pozvao da se protiv pobačaja i homoseksualnog braka protestira na sav glas te da se na ulicama čuju poruke protiv onih vlada koje krše prirodni zakon, navodeći kao primjer „Hod za život“ i francuski La Manif Pour Tous (Prosvjed svima!)

Novo objavljen video gdje kardinal Burke otvoreno govori o izlaganju kardinala Waltera Kaspera o razvedenim vjernicima i primanju sakramenta pričesti