Naslovnica Crkva Kardinal Burke odao priznanje preminulom kardinalu Carlu Caffarri

Kardinal Burke odao priznanje preminulom kardinalu Carlu Caffarri

488
0

Kardinal Raymond Burke, odao je priznanje preminulom kardinalu Carlu Caffarri nazvavši ga “istinskim čovjekom Crkve” i pozvao da ga nasljedujemo služeći Istini i braneći sakramente braka i euharistije.

Duboko sam žalostan zbog smrti kardinala Carla Caffarre, istinskog čovjeka Crkve, blagoslovljen sam što sam ga poznavao dugi niz godina.
Na poseban način, cijenim blisku vezu s njim tijekom posljednje tri godine, dok smo nastojali ukloniti ozbiljnu i štetnu zbrku i zablude u vezi sakramenata ženidbe i Svete euharistije. Imao je iznimno duboko razumijevanje vjerskih istina, što je bio plod dugogodišnjeg proučavanja s čime se bavio sve do svoje smrti.
Često je govorio o izvanrednoj milosti suradnje s papom, svetim Ivanom Pavlom II. u osnivanju Papinskog instituta Ivan Pavao II. za studij braka i obitelji. Njegovo djelo služenja istini o braku i njegovom plodu, obitelji, najvažnije je i trajno nasljeđe.
Proveo sam četiri dana s kardinalom Caffarrom sredinom kolovoza, držali smo predavanja o Svetoj liturgiji, Božanskom zakonu i moralnom zakonu. Iako je bilo jasno da je njegovo zdravlje krhko, bio je potpuno i energično angažiran u nastavi, pomažući skupini vjernika laika da produbi svoje razumijevanje vjere s ciljem dosljednog i sveobuhvatnijeg življenja vjere.
Iako sam duboko žalostan što gubim njegovo zemaljsko društvo, sretan sam zbog njega. Moleći za vječni život dobrog i vjernog kardinala, mislim na riječi svetoga Pavla, dok se približavao smrti: “Dobar sam boj bio, trku završio, vjeru sačuvao.” (2 Tim 4, 7).
Neka kardinal Caffarra sada primi “krunu pravednosti” koju naš Gospodin daje “svima koji s ljubavlju čekaju njegov dolazak.” (2 Tim 4,8). A neka mi, koji ostajemo na zemaljskom hodočašću, mognemo nastaviti rad kardinala Carla Caffarra, računajući na pomoć njegove ljubavi i molitve”.

Izvor