Naslovnica Crkva Kardinal Burke: ‘I dalje se nadamo odgovoru Svetog Oca’

Kardinal Burke: ‘I dalje se nadamo odgovoru Svetog Oca’

573
0

O važnosti pitanja, koja su postavljena Svetom Ocu vezano uz apostolsku pobudnicu Amoris Laetitia, kardinal Raymond Burke u intervju za francusku televiziju TV Libertés objašnjava:

Ova su pitanja vrlo važna jer je nakon objavljivanja apostolske pobudnice Amoris Laetitia u Crkvi došlo do velike konfuzije, zbunjenosti među vjernicima, među svećenicima, među biskupima. Ta zbrka je izuzetno ozbiljna jer utječe na spasenje duša. Za vjenčane osobe, sakrament braka povezan je s vječnim spasenjem. Za Crkvu, brak je gradbeni blok za život Crkve i društva. Ova zbunjenost također utječe na sakramente euharistije i pokore: nužne dispozicije za primanje tih sakramenata su nejasne.
Stoga smo s poštovanjem postavili ova pitanja Svetom Ocu, pružili mu mogućnost da razjasni najvažnije točke post-sinodalne pobudnice.
I dalje se nadamo odgovoru Svetog Oca i nastavit ćemo moliti za odgovor radi dobrobiti cijele Crkve.
Ova konfuzija je teška, pogotovo za svećenike. Na mojim putovanjima u razne dijelove svijeta, nadasve mi svećenici govore da im je teško jer vjernici traže nemoguće stvari. Na primjer, osoba koja živi u nepravilnoj bračnoj situaciji, traži primanje Svete pričesti bez ispravljanja svoje situacije… To je vrlo teško za svećenike. Uvelike suosjećam sa svećenicima koji se nalaze u ovoj situaciji.

Kardinal Burke je intervju završio sa snažnom porukom ohrabrenja:

Stanje u svijetu i Crkvi može nas dovesti do osjećaja obeshrabrenosti. Rekao bih “ne bojte se”, jer je Gospodin uvijek s nama. Kada smo suočeni s izazovima poput ovih današnjih, vrlo velikih izazova, trebamo još više računati na Njega, s molitvom, pokajanjem, ali i našom predanošću da prenosimo istinu i ljubav Isusa Krista svijetu. On nikada neće propustiti odgovoriti na naše molitve, na naše napore da evangeliziramo u ovim vremenima.

Izvor

Cijeli intervju na francuskom možete pogledati ovdje: