Naslovnica Svijet Kardinal će slaviti posebnu misu za “LGBT vjernike”

Kardinal će slaviti posebnu misu za “LGBT vjernike”

2388
0

Ove nedjelje, kardinal naše Svete Katoličke Crkve će slaviti posebnu misu za “LGBT vjernike”- po prvi puta u gotovo 2000 godina dugoj povijesti Crkve.

Kardinal Vincent Nichols iz Westminstera u Engleskoj će posjetiti zloglasnu gay-friendly župu u Londonu i slaviti misu koja je postala poznata kao “Soho mass.” Ova misa se slavi za jednu skupinu aktivnih homoseksualaca koji se izričito protive učenju Crkve o homoseksualnim aktivnostima.

Kardinal Nichols je već odranije poznat zbog svog lošeg odnosa prema učenju Crkve o homoseksualnosti. Skupina “LGBT katolika” u njegovoj biskupiji je aktivna već godinama, unatoč kritikama i zahtjevima da im se zabrani djelovanje. Umjesto toga, kardinal Nichols ih je samo premjestio u drugu župu i službeno priznao kao dio nadbiskupije Westminster.

Godine 2001. kardinala Nicholsa su oštro kritizirali vjernici zbog njegovog javnog izražavanja podrške kampanji za službeno priznavanje istospolnog partnerstva. Čak je i službeno izjavio:

Civilno partnerstva zapravo pruža strukturu u kojoj ljudi istog spola, koji žele cjeloživotni odnos [i] cjeloživotno partnerstvo mogu pronaći svoje mjesto i zaštitu u zakonskim odredbama.

Kardinal Nichols se također uspio naći na naslovnicama stranih medija nakon prošlogodišnje izvanredne Sinode o obitelji, kada je objavio svoje razočaranje završnim izvješćem. Problem? Smatra da se nije išlo dovoljno daleko u pokazivanju “poštovanja, dobrodošlice i vrijednosti” prema homoseksualnosti. Bio je “razočaran” tekstom koji se odnosio na istospolnu privlačnost i želio je vidjeti “puno više pozitivnog tona” u njemu.
Kardinal je također nedavno kritizirao gotovo 500 svećenika Engleske i Walesa zbog potpisivanja zajedničkog pisma u kojem pozivaju biskupe, koji će sudjelovati na nadolazećoj Sinodi o obitelji, da podrže crkveno učenje o braku i seksualnosti (ovdje).

Izvor