Naslovnica Crkva Kardinal Maradiaga već slavi Međugorsku Gospu

Kardinal Maradiaga već slavi Međugorsku Gospu

1345
0

U tjednu u kojem je vatikanska komisija zadužena za ‘međugorski fenomen’ završila sa svojim radom i predala rezultate Kongregaciji za nauk vjere, španjolska web stranica Religion Confidencial izvjestila je kako će Oscar Andres Rodriguez Maradiaga, koordinator grupe od osam kardinala, savjetnika pape Franje, ovog vikenda dijeliti platformu s predstavnicima iz Međugorja. Još jučer se predsjednik komisije kardinal Camillo Ruini sastao s papom Franjom, pa postoje indikacije kako će se i Sveti otac uskoro očitovati o ovom slučaju.

Istovremeno, honduraški kardinal Maradiaga i pomoćni biskupa Juan José Pineda, očekuju da im se pridruže i gosti predavači na drugom srednjoameričkom Festivalu mladih u organizaciji katoličkog sveučilišta Kraljice Mira.

Procjenjuje se kako će oko 8.000 mladih sudjelovati na trodnevnom događanju koje počinje danas, u petak, u kampusu sv. Jakova u Danli.

Prema direktoru kampusa ovo je izuzetan događaj za mjesnu Crkvu: “Drugu godinu zaredom ćemo napraviti ovu lijepu prigoda u čast Gospe od Međugorja, na čelu s klerom i njegovom Eminencijom kardinalom Maradiagom. Tijekom dana ćemo dijeliti svjedočanstva i popeti se na Brdo križa i Brdo Bogorodice, koji su replika međugorskog Križevca i Brda ukazanja.”

Događaj je organiziran po uzoru na uspješni Mladifest koja se održava u Međugorju protekle 23 godine, a privlači oko 50.000 mladih ljudi svake godine.

Predavači iz Međugorja na popisu Mladifesta u Hondurasu su fra Stanko Ćosić i Filka Mihalj, a međugorski vidjelac Ivan Dragičević gostovao je na prošlogodišnjem festivalu.

Samo mjesto Danli je uređeno tako da sliči na tri važna molitvena mjesta u Međugorju: crkva Sv. Jakova, Brdo ukazanja i Križevac.