Naslovnica Politika Kardinal Marx se potužio na rezultate Europskih izbora

Kardinal Marx se potužio na rezultate Europskih izbora

991
0

Kardinal Reinhard Marx, predsjednik Komisije biskupskih konferencija Europske Unije, potužio se na rezultate izbora za Europski parlament po kojima su nacionalističke i “euroskeptične” stranke učvrstile svoj položaj.

Ima razloga za zabrinutost zbog značajnog porasta podrške strankama koje odbacuju projekt europske integracije“, priopćio je kardinal Marx, koji je također član papinog Vijeća kardinala, koordinator vatikanskog novog Vijeća za Ekonomiju i predsjednik Njemačke biskupske konferencije.

Nekoliko njih je čak uspjelo osigurati većinu glasova u nekim zemljama članicama, uključujući Francusku, Dansku i Veliku Britaniju“, nastavio je Marx. “Neke od tih stranaka su ne samo populističke, nego nacionalističke i ksenofobične. Takvo pozicioniranje je neprihvatljivo za kršćane i prijetnja mirnom suživotu naroda našeg kontinenta.

Europa je i dalje, unatoč svim kritikama zbog nekih specifičnih točaka, projekt mira i pomirenja, i kao takva pozitivno je popraćena i podržana  od strane Katoličke crkve“, dodao je Marx.

(Izvor: CatholicCulture.org)