Naslovnica Crkva Kardinal Müller: Bill Gates i George Soros zalažu se za ‘dijaboličan’ Novi...

Kardinal Müller: Bill Gates i George Soros zalažu se za ‘dijaboličan’ Novi svjetski poredak

1445
0

Kardinal Gerhard Müller, bivši prefekt Kongregacije za nauk vjere, kritizirao je planove Novog svjetskog poretka i prozvao milijardere Billa Gatesa i Georgea Sorosa kao zagovornike globalističke agende. “Prema vlastitom priznanju, ova dvojica [Gates i Soros] zalažu se za Novi svjetski poredak, koji žele uspostaviti na svoju sliku i priliku”, rekao je.

Oštro je osudio ideologiju Gatesa i Sorosa:

Intelektualni sadržaj njihovih doprinosa je, mjeren u odnosu na intelektualnu i kulturnu povijest čovječanstva, prilično skroman i lako ga postiže svaki normalan student u prvom semestru – u bilo kojem predmetu.

Njemački prelat je ustvrdio da svi pokušaji stvaranja novog svjetskog poretka koji je stvorio čovjek izviru iz “dijabolično-destruktivnog” razmišljanja i da uvijek završavaju katastrofom. Kao povijesne primjere takvih sustava naveo je kolonijalizam i imperijalizam 19. stoljeća, nacionalsocijalizam i lenjinističko-staljinistički komunizam.

Prelat je također spomenuo osnivača Svjetskog ekonomskog foruma Klausa Schwaba i opisao njegove ideje kao “transhumanističke utopije”. Komentirajući trenutnu globalističku viziju Novog svjetskog poretka, Müller je rekao:

Program Novog svjetskog poretka pod uvjetom potpune ekonomizacije čovjeka, u kojem samozvane financijske i političke elite djeluju kao misleći i kontrolirajući subjekt, ima cijenu depersonalizacije masa. Čovjek je samo biološki sirovi proizvod, koji je nadograđen na računalo u totalnoj informacijskoj mreži. Tada više nema osobe, nema besmrtnosti duše, nema živog bića sa srcem i razumom, duhom i slobodnom voljom. Ostaje konstrukt bez doma i nade.

Müller je zatim kritizirao i ruskog predsjednika Vladimira Putina zbog njegova rata protiv Ukrajine i američkog predsjednika Joea Bidena zbog njegove radikalne politike protiv pobačaja. Obojica državnih čelnika tvrde da su kršćani, ali to im neće pomoći kada se suoče s Božjim sudom, smatra Müller.

Štoviše, njemački kardinal izrazio je svoje stajalište o problemu “filantropskih” milijardera koji utječu na nacionalne vlade:

Problem je u tome što super-milijarderi, preko svojih “dobrotvornih” zaklada i utjecaja u međunarodnim organizacijama, čine nacionalne vlade, koje su demokratski izabrane […] ovisnim o sebi. Primaju ih kao velike državnike ili slavne osobe i VIP osobe i laskaju im lokalni vladari u uzaludnoj nadi da će dobiti dio njihovog sjaja i glamura. Ekonomski uspješan poduzetnik, čak i ako se bespogovorno pravno i moralno obogatio, daleko je od toga da bude filozof, a pogotovo ne mesija.

Suprotstavio je ove “super-milijardere” pravom mesiji, Isusu Kristu, rekavši da je “samo Sin Božji, koji je preuzeo našu ljudskost, mogao promijeniti svijet na bolje jednom zauvijek jer je pobijedio grijeh, smrt i đavla i donio nam spoznaju i spasenje Božje.”

Müller je također iznio žestoke primjedbe protiv onih koji druge optužuju da su “teoretičari zavjere”:

Danas je riječ “teoretičar zavjere” ideološki borbeni termin kojim se služe mentalno poremećeni antifašisti, koji svoju “borbu protiv desnice” vode nacističkim metodama, odnosno zastrašivanjem i prijetnjama nasiljem, poput suca Vrhovnog suda koji uskratio ljudsko pravo na pobačaj, ili protiv predavača na Sveučilištu Humboldt – nekoć oličenje njemačkog znanstvenog standarda – koji je želio objasniti biološki dokazanu činjenicu da ljudska priroda podrazumijeva samo dva spola, bez kojih ne bi bilo niti jednog ljudskog bića, čak ni oni koji se bune protiv ove stvarnosti.

Usporedio je modus operandi današnjih “antifašista”, koji pokušavaju ušutkati svoje protivnike, s metodama koje su koristili nacisti i Sovjeti. “Bezboštvo i mizantropija idu ruku pod ruku”, dodao je Müller.

Njemački kardinal završio je intervju analizom crkvene krize u Europi:

Pad Crkve u Njemačkoj i Europi nije uzrokovan sekularizacijom […] nego nedostatkom vjere, nedostatkom nade i ljubavlju koja je ohladnjela u srcima krštenih i potvrđenih katolika, koji su se radije prepustili zavedeni zovovima sirena svijeta nego da poslušaju glas svog Dobrog Pastira i slijedili ga.

Müller je i u prošlosti govorio protiv Velikog resetiranja, Gatesa, Sorosa i Schwaba. Njemački prelat je zbog svojih komentara označen kao teoretičar zavjere i “antisemit” od strane političara i mainstream medija.

Izvor