Naslovnica Društvo Kardinal Müller: napadi na brak su ravni samoubojstvu društva

Kardinal Müller: napadi na brak su ravni samoubojstvu društva

1138
0

Zapadno društvo “stoji na rubu ponora” zbog propusta u obrani braka, rekao je prefekt Kongregacije za nauk vjere (CDF), kardinal Muller u intervjuu za National Catholic Register.

Prema kardinalu Mülleru, napadi na brak predstavljaju “neku vrstu samoubojstva samog čovječanstva, posebno u sekulariziranom Zapadu“. On je naglasio važnost zaštite braka i obitelji, rekavši kako “moramo spriječiti da se ne učini taj konačni korak poslije kojeg nema povratka.

Njemački kardinal je izrazio zadovoljstvo rezultatima trodnevne vatikanske konferencije pod pokroviteljstvom Kongregacije za nauk vjere, koja je bila usmjerena na komplementarne uloge muškarca i žene. Müller je ukazao na širi dogovor s predstavnicima 14 različitih religijskih tradicija, ujedinjenih u podršci braka.

Kardinal Müller je rekao da je Vatikanska konferencija ispunila vitalnu potrebu, jer se javna rasprava o braku danas najčešće koncentrira na probleme, a ne na temeljne prednosti institucije braka dodavši:

Raspravlja se o seksu ili propalim vezama, a ne o tome zašto su muškarci i žene pozvani na zajedništvo, kako se oni nadopunjuju i ispunjavaju jedan drugoga. To je ono što zanima veliku većinu ljudi: kako možemo činiti brak boljim, jačim, ispunjenijim i životvornim.

Kardinal je istaknuo kako je ova konferencija bila planirana prije više od godinu dana, i nije izravno povezana s raspravama o obitelji na Sinodi biskupa. No, izrazio je uvjerenje da će stavovi izraženi na ovoj Humanum” konferenciji utjecati na razmišljanje biskupa tijekom iduće godine dok se budu pripremali za sljedeći sastanak sinode.

Izvor